RECOMANACIONS AL CERCAR:
‘OLIS ESSENCIALS’ <=> ‘OLI ESSENCIAL’
‘PA DE MOTLLE’ <=> ‘PA DE MOTLLE’
‘OLI ESENCIAL’ <=> ‘OLI ESENCIAL PRANAROM’
* El resultat pot incloure també productes / fabricants que contenen paraules que s'assemblen a les que està buscant, encara que no coincideixin exactament.
Al·lèrgia a la histamina
L'al·lèrgia alimentària és una reacció en què el cos confon una proteïna inofensiva, anomenada al·lergen, com a perjudicial. Quan entrem en contacte amb aquest al·lergen, el sistema immunològic produeix una resposta exagerada que pot afectar diversos òrgans del cos.
En general, l'al·lèrgia alimentària és intervinguda per la immunoglobulina E (IgE) i pot començar de manera molt ràpida, des d'uns pocs minuts fins a una hora després d'haver ingerit l'al·lergen. Això és segons la definició de l'Organització Mundial d'Al·lèrgia (WAO).
Intolerància a la histamina
La intolerància alimentària passa quan el nostre cos reacciona de manera anormal a certs aliments o components dels mateixos, encara que en dosis normals no causarien problemes.
En la intolerància a la histamina, la quantitat d'histamina que s'acumula al cos és fonamental.
A diferència de l'al·lèrgia alimentària, els símptomes a la intolerància poden trigar a aparèixer, són més prolongats i la prova de detecció d'anticossos IgE sol ser negativa.
Aquest problema es produeix perquè el nostre cos no pot eliminar la histamina en la quantitat necessària, cosa que provoca una acumulació excessiva d'aquesta substància i l'aparició de símptomes quan s'uneix als receptors específics (H1, H2, H3 o H4). És important tenir en compte que això és un procés patològic.
Intoxicació per histamina
La intoxicació per histamina es caracteritza per tenir nivells normals de triptasa a la sang. Els símptomes solen aparèixer entre 20 i 30 minuts després d'haver ingerit la histamina i poden durar des d'unes poques hores fins a un dia.
Entre els símptomes més comuns de la intoxicació per histamina es troben:
En general, aquests símptomes són lleus i desapareixen poc després que comencen.
Qui metabolitza la histamina? Els enzims DAO i HNMT
La DAO (Diamino oxidasa) és un enzim que es troba principalment a l'intestí prim, el còlon ascendent, la placenta i els ronyons. A l'intestí, la seva activitat augmenta gradualment des del duodè fins a l'ili i es localitza principalment a les vellositats intestinals.
D'altra banda, la HNMT (Histamina N-metiltransferasa) es troba en diversos òrgans i teixits del cos, com els ronyons, el fetge, la melsa, el còlon, la pròstata, els ovaris, la medul·la espinal i les vies respiratòries. Això ha estat demostrat en estudis realitzats per Elmore BO, et al. (2002), Gludovacz E., et al. (2018), Elsenhans B., et al. (1999), i Maints L. (2007).
Degradació de la histamina a l'intestí
En una persona sana, els aliments contenen histamina en una quantitat normal. Quan s'ingereix, la majoria de la histamina es descompon i s'inactiva a l'intestí per mitjà dels enzims DAO i HNMT. Com a resultat, només una petita quantitat d'histamina arriba al torrent sanguini i no causa cap símptoma.
En una persona sana , la ingesta normal d'histamina als aliments no causa problemes ja que els enzims DAO i HNMT a l'intestí poden inactivar-la. Tot i això, quan una persona sana consumeix aliments amb un alt contingut d'histamina, com alguns tipus de peix que contenen molta histidina, poden formar-se nivells excessius d'histamina a l'aliment, especialment si no es manipula higiènicament. Tot i que la cocció, la pasteurització i la refrigeració no eliminen la histamina, la congelació i la refrigeració a temperatures inferiors a 4ºC poden minimitzar la seva formació. Els símptomes de la intoxicació per histamina poden aparèixer quan s'ingereix una quantitat excessiva d'histamina i l'activitat enzimàtica de DAO i HNMT no és suficient per inactivar-la, cosa que provoca que la histamina passi al torrent sanguini i causi símptomes. La formació d'histamina està relacionada principalment amb la manipulació poc higiènica dels aliments i es produeix en peixos com la tonyina, el verat, el bonítol, la sardina i el seitó, i en productes fermentats i madurats com el formatge, el vi i la cervesa, encara que la intoxicació per aquests aliments és menys comú.
Què podem fer com a consumidors?
Per evitar una intoxicació per histamina, és important prendre mesures de precaució en comprar i manipular aliments, especialment peix. És recomanable mantenir la cadena de fred, utilitzant bosses isotèrmiques durant el transport, i refrigerar o congelar el peix immediatament en arribar a casa. La nevera ha de ser a una temperatura inferior a 4ºC i és important no descongelar el peix a temperatura ambient. A més, cal mantenir una bona higiene a la cuina, rentant-se les mans abans de manipular els aliments i utilitzant utensilis nets i lliures de BPA. En prendre aquestes precaucions, es redueix el risc d'una intoxicació per histamina en consumir aliments.
En una persona amb intolerància a la histamina , els enzims DAO i HNMT a l'intestí no funcionen correctament i no poden inactivar la histamina ingerida. Aquesta histamina passa al torrent sanguini i causa símptomes. La DAO normalment actua com una barrera contra l'absorció d'histamina al torrent sanguini. Tant la DAO com la HNMT es troben al revestiment intestinal.
Per tant, prendre suplements de NATURDAO pot ser beneficiós per a les persones amb intolerància a la histamina.
Quan visiteu qualsevol lloc web, el mateix podria obtenir o guardar informació al vostre navegador, generalment mitjançant l'ús de cookies. Aquesta informació pot ser sobre vostè, les preferències o el dispositiu, i s'usa principalment perquè el lloc funcioni segons el que s'esperava. En general, la informació no l'identifica directament, però us pot proporcionar una experiència web més personalitzada. Ja que respectem el vostre dret a la privadesa, podeu escollir no permetre'ns utilitzar certes cookies. Feu clic a les capçaleres de cada categoria per saber-ne més i canviar les nostres configuracions predeterminades. No obstant això, el bloqueig d'alguns tipus de galetes pot afectar la vostra experiència en el lloc i els serveis que podem oferir.
[Política de cookies] [Més informació]Aquestes cookies són necessàries perquè el lloc web funcioni i no es poden desactivar als nostres sistemes. Usualment estan configurades per respondre a accions fetes per vostè per rebre serveis, com ara ajustar les seves preferències de privadesa, iniciar sessió al lloc, o omplir formularis. Podeu configurar el vostre navegador per bloquejar o alertar la presència d'aquestes galetes, però algunes parts del lloc web no funcionaran. Aquestes galetes no guarden cap informació personal identificable.
Aquestes cookies ens permeten comptar les visites i fonts de circulació per poder mesurar i millorar l'exercici del nostre lloc. Ens ajuden a saber quines pàgines són les més o menys populars, i veure quantes persones visiten el lloc. Tota la informació que recullen aquestes galetes és agregada i, per tant, anònima. Si no permet aquestes galetes no sabrem quan va visitar el nostre lloc, i per tant no podrem saber quan el va visitar.
Aquestes galetes permeten que el lloc ofereixi una millor funcionalitat i personalització. Poden ser establertes per nosaltres o per terceres parts els serveis de les quals hem afegit a les nostres pàgines. Si no permet aquestes cookies, alguns dels nostres serveis no funcionaran correctament. També permet l'emmagatzematge relacionat amb la seguretat, com ara la funcionalitat d'autenticació, la prevenció del frau i una altra protecció de l'usuari.
Aquestes cookies poden estar a tot el lloc web, col·locades pels nostres socis publicitaris. Aquests negocis poden utilitzar-les per crear un perfil dels vostres interessos i mostrar-vos anuncis rellevants en altres llocs. No emmagatzemen informació personal directament, sinó que es basen en la identificació única del vostre navegador i dispositiu d'accés a Internet. Si no permet aquestes galetes, tindrà menys publicitat dirigida.
Aquestes galetes estan configurades per una sèrie de serveis de xarxes socials que hem afegit al lloc per permetre compartir el nostre contingut amb els seus amics i xarxes. Són capaços de fer seguiment al vostre navegador a través d'altres llocs i crear un perfil dels seus interessos. Això podrà modificar el contingut i els missatges que trobeu en altres pàgines web que visiteu. Si no permet aquestes galetes no podrà veure o utilitzar aquestes eines per compartir.