Cistella: 0,00€
X Isuu Mastodon Tiktok
  • info@bio-farma.es
  • Garantia. Compres directes a Fabricants
Cistella: 0,00€

Aliments amb histamina i altres amines (Llista actualitzada 2024)

A més de les mesures dietètiques, la suplementació amb DAO que recolza la degradació de la histamina ingerida es pot considerar com a tractament complementari per a persones amb deficiència intestinal de DAO.

Aliments amb histamina i altres amines (Llista actualitzada 2024) Aliments amb histamina i altres amines (Llista actualitzada 2024)

La ingesta daliments pot ser un desencadenant de reaccions adverses. La intolerància alimentària és una resposta anormal no immunològica de lorganisme a la ingestió daliments o els seus components en una dosi normalment tolerada.

Aliments Alts A Histamina

NO RECOMANABLES

VERDURES

 

  • Espinacs.
  • Tomàquet.
  • Suc de tomàquet.
  • Salsa de tomàquet.
  • Verdures en conserva, en escabetx.
  • Chucrut.
  • Kimchi.
  • Encurtits.
  • Bolets en conserva.
  • Ceps.
  • múrgoles.
  • Agaricus.

 

FRUITES

 

  • Maduixes.
  • Gerds.
  • Llimona.
  • Llima.
  • Taronja.
  • Mandarina.
  • Aranja.
  • Plàtan madur.
  • Pinya.
  • Kiwi.
  • Kiwi groc.
  • Guaiava.
  • Alvocat madur.


Totes les fruites massa madures

CEREALS

 

  • Blat i derivats del blat.
  • Germen de blat.
  • Brioixeria.
  • Galetes.
  • Pans envasats.
  • Blat de moro en conserva.

 

LLEGUMS

 

  • Soja.
  • Beguda de soja.
  • Brots de soja.
  • Tempe de soja.
  • Iogurt de soja.
  • Tofu.
  • Llenties.
  • Cigrons.
  • Mongetes.
  • Cacauet.
  • Crema de cacauet.

 

FUTS SECS I LLAVORS

 

  • Nous.
  • Anacards.

 

CARNS I OUS

 

  • Embotits de tota mena: fuet, salami, xoriço, llonganissa, mortadel·la, pernil?
  • Carns en conserva.
  • Carns ultra processades: salsitxes?
  • Carn adobada.
  • Carn fumada.
  • Carn picada envasada.
  • Pastissos de carn.
  • Paté.
  • Vísceres.
  • Clares d'ou.
  • Ou cuit envasat.
  • Ou.
  • Menjar precuinat.

 

LÀCTIS

 

  • Formatge curat.
  • Formatge semicurat.
  • Formatge tendre.
  • Crema de formatge.
  • Formatge ratllat.
  • Formatge per fondre.
  • Formatge en pols.
  • Formatge blau (penicillium).
  • Talls de formatge.
  • Fondue.
  • Gouda curat.

*els formatges com més curats, més histamina porten

PEIXOS

 

  • Peix enllaunat, marinat, salat, fumat o adobat.
  • Tonyina.
  • Verat.
  • Arencada.
  • Sardines.
  • Anxoves.
  • Mahi mahi.
  • Mariscs: musclos, gambes, llagostins, crancs, llagostes.
  • Salses de peix.
  • Sopes de peix envasades.

 

ESPÈCIES I ADERIS

 

  • Vinagres (especialment vinagre de vi, balsàmic, de Mòdena).
  • Salses amb vinagre.
  • Glutamat monosòdic.
  • Salsa de soja.
  • Regalèssia.
  • Espècies picants: Xile, mostassa en gra, bitxos, pebre negre, gingebre mòlt, all en pols.

 

ALTRES

 

  • Cacau.
  • Pasta de cacau.
  • Xocolata amb llet.
  • Xocolata negra.
  • Xocolata blanca.
  • Garrofa.
  • Algues.

 

BEGUDES

 

  • Alcohol (de tota mena).
  • Begudes ensucrades.
  • Sucs de fruites no recomanables.
  • Te kombutxa.

 

Aliments Baixos A Histamina

RECOMANABLES

VERDURES

 

  • Ceba.
  • Ceba escalunya.
  • Ceba morada.
  • Porro.
  • Api.
  • Carbassó.
  • Cogombre.
  • All.
  • Carabassa.
  • Pastanaga.
  • Ravenet.
  • Remolatxa.
  • Naps.
  • Rúcula.
  • Canonges.
  • Endívies.
  • Escarola.
  • Berro.
  • Coliflor.
  • Cols de Brussel·les.
  • Col llombarda.
  • Brocoli.
  • Carxofes.
  • Pebrot groc.
  • Pebrot vermell.
  • Espàrrecs verds.
  • Pak choi.
  • Bimis.

 

FRUITES

 

  • Poma.
  • Plàtan verd.
  • Mànec.
  • Coco.
  • Lichis.
  • Magrana.
  • Groselles fresques.
  • Raïm blanc.
  • Raïm vermell.
  • Meló.
  • Nabius frescos.
  • Mores.
  • Figues fresques.
  • Préssec.
  • Albercoc.
  • Nectarina.
  • Cireres.
  • Coco.

 

CEREALS

 

  • Blat sarraí.
  • Arròs blanc.
  • Arròs basmati.
  • Arròs integral.
  • Mill.
  • Quinoa blanca.
  • Quinoa vermella.
  • Quinoa negra.
  • Teff.
  • Sorgo.
  • Espelta.
  • Centeno.
  • Blat de moro (no envasat).
  • Farina de blat de moro (maicena).

*escollir-los ressò

 

LLEGUMS

 

  • Llenties vermelles.
  • Pasta de llenties vermelles.
  • Pèsols.
  • Azuquis.

 

FUTS SECS I LLAVORS

 

  • Fruits secs.
  • Nous de macadàmia.
  • Castanyes.
  • Festucs.
  • Avellanes.
  • Pinyons.
  • Pipes de gira-sol.
  • Pipes de carbassa.
  • Llavors.
  • Sèsam.
  • Lli.
  • Xia.
  • Cànem.
  • Rosella.
  • Fruits secs.

 

CARNS I OUS

Important que sigui el més fresca possible

  • Pollastre ressò.
  • Pavo ressò.
  • Vedella ressò.
  • Xai ressò.
  • Conill ressò.
  • Carn congelada (que no porti gaire temps emmagatzemada).
  • Ou de gallina ressò.
  • Ou de guatlla ressò.

 

PEIXOS

Important que sigui el més fresc possible i eviscerat el més aviat possible

  • Peix blanc congelat (i que no faci molt de temps emmagatzemat).
  • Lluç.
  • Llenguado.
  • Bacallà.
  • Rap.
  • Perca.
  • Badejo.
  • Daurada.
  • Truita.
  • Lubina.
  • Gall.
  • Tilàpia.
  • Pargo blanc.
  • Gall.
  • Cesc.

 

LÀCTIS

 

  • Mozzarella.
  • Burrata.
  • Mató.
  • Cottage.
  • Formatge fresc de cabra.
  • Formatge fresc d'ovella.
  • Formatge fresc de vaca.
  • Mozzarella de búfala.
  • Mascarpone.
  • Mantega bio.
  • Llet de cabra.
  • Llet d'ovella.
  • Ghee bio.


En poques quantitats:

  • Iogurt d'ovella.
  • Iogurt de cabra.
  • Iogurt de vaca.
  • Formatge feta.

 

TUBERCLES

 

  • Creïlla.
  • Creïlla morada.
  • Fècula de patata.
  • Moniato.
  • Yuca.
  • Plàtan mascle (no gaire madur).
  • Tupinambo.

 

OLIS I ADERIS

 

  • Oli d'oliva verge extra.
  • Oli de lli.
  • Oli de sèsam.
  • Oli de coco.
  • Oli de gira-sol.
  • Oli de peix.
  • Vinagre de sidra de poma bio.
  • Sal.
  • Herbes fresques.

 

BEGUDES

 

  • Arròs.
  • Coco.
  • Arròs i coco.
  • Civada sense gluten.
  • Quinoa.
  • Cànem.
  • Ametlles.


*escollir-les sense sucres afegits ni edulcorants

  • Te sense teïna.
  • Te verd sense teïna.
  • Cafè natural (en molt poca quantitat).
  • Cafè descafeïnat.
  • Rooibos Infusions.

 

ALTRES

 

  • Estevia.
  • Mel (molt puntualment).
  • Sucre de coco.
  • Melmelades casolanes de fruites permeses.

(L'ideal és endolcir el mínim possible)



Vídeo:



Recomanacions per seguir una alimentació baixa en histamina:

  • Preferir aliments frescos i mínimament processats, ja que els envasats i fermentats contenen més histamina.
  • Llegir amb cura les etiquetes dels productes per detectar ingredients amb histamina.
  • Evitar salses i condiments envasats.
  • Proteïnes animals fresques, evitant productes envasats.
  • La majoria dels casos d'intoxicació per histamina es deu a aliments podrits o proteïnes animals enllaunades, especialment peix.
  • Preferir carns, peixos o ous ecològics.
  • Preferir au sobre vedella; si es tria vedella, que sigui alimentada amb pastura.
  • Evitar cocció lenta i marinar.
  • Evitar les sobres, llevat que es congelin immediatament i es reescaltin ràpidament.
  • Ous ecològics amb numerologia 0 o 1, sempre cuinats.
  • Evitar la ingesta de vísceres.
  • Peix fresc del dia i eviscerat és lopció més segura.
  • Triar formatges amb baix contingut de histamina; els frescos tenen menys histamina.
  • Preferir lactis de cabra o ovella.
  • Mantenir una bona higiene a la cuina, rentar-se les mans i utensilis, i netejar la nevera i el congelador.
  • Fruites i vegetals s'han de rentar i desinfectar bé, fins i tot si es consumeixen amb pell.
  • Evitar utensilis de cuina de plàstic i recipients per emmagatzemar aliments.
  • No escalfar tàpers de plàstic a microones.
  • Evitar olles de cocció lenta, fumats o marinats.

 

Bibliografia:

  • Join FAO/WHO Expert Committee on Food Additives. Evaluation of certain contamination in food (2011).
  • FDA bad bug book
  • EFSA, Scientific opinion on arsenic in food,7(10); (2009).
  • Signes- Pastor, A. et al., Geographical variation in inorganic arsenic paddy field samples and commercial rice from the Iberian Peninsula. Food Chem. (2016).

Fabricants / Laboratoris Relacionats



Articles del Blog relacionats


Categories relacionades


 
En fer clic a 'accepteu totes les cookies', accepteu que les cookies s’emmagatzemen al dispositiu per millorar la navegació del lloc, analitzar el seu ús i col·laborar amb els nostres estudis de màrqueting.
Configuració de Cookies
Acceptar totes les cookies

Centre de preferència de la privadesa

Quan visiteu qualsevol lloc web, el mateix podria obtenir o guardar informació al vostre navegador, generalment mitjançant l'ús de cookies. Aquesta informació pot ser sobre vostè, les preferències o el dispositiu, i s'usa principalment perquè el lloc funcioni segons el que s'esperava. En general, la informació no l'identifica directament, però us pot proporcionar una experiència web més personalitzada. Ja que respectem el vostre dret a la privadesa, podeu escollir no permetre'ns utilitzar certes cookies. Feu clic a les capçaleres de cada categoria per saber-ne més i canviar les nostres configuracions predeterminades. No obstant això, el bloqueig d'alguns tipus de galetes pot afectar la vostra experiència en el lloc i els serveis que podem oferir.

[Política de cookies] [Més informació]

Permetre-les totes


Gestionar les preferències de consentiment

Galetes estrictament necessàries Actives sempre

Aquestes cookies són necessàries perquè el lloc web funcioni i no es poden desactivar als nostres sistemes. Usualment estan configurades per respondre a accions fetes per vostè per rebre serveis, com ara ajustar les seves preferències de privadesa, iniciar sessió al lloc, o omplir formularis. Podeu configurar el vostre navegador per bloquejar o alertar la presència d'aquestes galetes, però algunes parts del lloc web no funcionaran. Aquestes galetes no guarden cap informació personal identificable.

Cookies de Rendiment

Aquestes cookies ens permeten comptar les visites i fonts de circulació per poder mesurar i millorar l'exercici del nostre lloc. Ens ajuden a saber quines pàgines són les més o menys populars, i veure quantes persones visiten el lloc. Tota la informació que recullen aquestes galetes és agregada i, per tant, anònima. Si no permet aquestes galetes no sabrem quan va visitar el nostre lloc, i per tant no podrem saber quan el va visitar.

Galetes de Funcionalitat

Aquestes galetes permeten que el lloc ofereixi una millor funcionalitat i personalització. Poden ser establertes per nosaltres o per terceres parts els serveis de les quals hem afegit a les nostres pàgines. Si no permet aquestes cookies, alguns dels nostres serveis no funcionaran correctament. També permet l'emmagatzematge relacionat amb la seguretat, com ara la funcionalitat d'autenticació, la prevenció del frau i una altra protecció de l'usuari.

Cookies dirigides

Aquestes cookies poden estar a tot el lloc web, col·locades pels nostres socis publicitaris. Aquests negocis poden utilitzar-les per crear un perfil dels vostres interessos i mostrar-vos anuncis rellevants en altres llocs. No emmagatzemen informació personal directament, sinó que es basen en la identificació única del vostre navegador i dispositiu d'accés a Internet. Si no permet aquestes galetes, tindrà menys publicitat dirigida.

Galetes de xarxes socials

Aquestes galetes estan configurades per una sèrie de serveis de xarxes socials que hem afegit al lloc per permetre compartir el nostre contingut amb els seus amics i xarxes. Són capaços de fer seguiment al vostre navegador a través d'altres llocs i crear un perfil dels seus interessos. Això podrà modificar el contingut i els missatges que trobeu en altres pàgines web que visiteu. Si no permet aquestes galetes no podrà veure o utilitzar aquestes eines per compartir.


Confirmar les meves preferències

wait