RECOMANACIONS AL CERCAR:
‘OLIS ESSENCIALS’ <=> ‘OLI ESSENCIAL’
‘PA DE MOTLLE’ <=> ‘PA DE MOTLLE’
‘OLI ESENCIAL’ <=> ‘OLI ESENCIAL PRANAROM’
* El resultat pot incloure també productes / fabricants que contenen paraules que s'assemblen a les que està buscant, encara que no coincideixin exactament.
Al principi pot ser angoixant, però us assegurem que després de diversos dies de cuina, tot s'adapta a les vostres necessitats i sense necessitat de pensar, actuareu amb la naturalitat de cuinar les vostres receptes com si res.
NETEJA
Totes les superfícies deuen estar netes per assegurar que els aliments no es contaminin, però això.... passa fins i tot a les millors cuines dels grans restaurants.... de moment fem alguna cosa diferent? doncs no.
INGREDIENTS
Quan preparis una recepta, hauràs de prestar atenció als ingredients per descartar o canviar per similars els que continguin gluten, per la qual cosa Llegeix els ingredients. Molts ja inclouen per defecte el segell SENSE GLUTEN.
FARINA SENSE GLUTEN
Les receptes que inclouen farina i les hagis de canviar per alguna farina sense gluten (de cigró, farines de blat de moro, ....), es comporten diferents de les farines convencionals, per la qual cosa t'hauràs de fixar bé en les quantitats recomanades de cada recepta. Veuràs que també costa a aquestes farines compactar més. Això és degut a la manca d'una peça fonamental que és el propi GLUTEN i que manca en aquests ingredients, però t'acostumaràs a aquestes noves textures.
Podeu trobar diferents tipus de farines per a cada tipus de recepta. Assegureu-vos d'haver escollit el tipus de farina correcta.
Simplement tingues en compte que les quantitats de les FARINES SENSE GLUTEN són diferents a les quantitats a la mateixa recepta amb FARINES AMB GLUTEN.
FRIGUTS
Solem reutilitzar l'oli de fregir. Simplement assegureu-vos que en el mateix oli no s'hagi fregit algun producte que pugui contaminar-lo amb gluten. Hi ha moltíssims restaurants que en preguntar-vos us asseguren, per exemple, que en l'oli de les patats fregides només fregeixen patates i les fan ells mateixos, per la qual cosa podeu estar tranquils.
L'oli, els greixos vegetals i el llard no contenen gluten i es poden fer servir sense por.
Aquestes altres recomanacions serveixen tant per cuinar amb gluten o sense gluten:
Els aliments que pots fregir sense problemes són:
Per a les patates fregides congelades, revisa a la bossa el segell sense gluten o als ingredients.
Molt Ull amb les carns empanades. El pa que se sol utilitzar és el normal, de manera que porten gluten.
REBOSTERIA SENSE GLUTEN
El gluten també és el responsable que els pastissos quedin consistents i esponjosos, però si segueixes aquests consells, aconseguiràs un resultat molt semblant.
PANIFICADORA
Si no en tens és una de les millors inversions que pots fer.
És molt fàcil de preparar. Poses tots els ingredients i et trobes el pa directament a punt de menjar, amb aquesta olor, amb aquesta aroma... MMMMMMMMMMMM.
Compte!!!! Hi ha panificadores que la peça que fa la barreja queda dins del pa quan el treus. Que no se't perdi... ho diem per experiència 🤦♂️🤷♂️.
Pots guardar el pa que et sobri en una bossa. Et pot durar igual de bo durant 2 o 3 dies.
El pa, les pizzes i els pastissos sense gluten es conserven durant dies si els guardes a la nevera. Congela-ho tot en bossetes de plàstic un cop s'hagi refredat . És millor congelar el pla tallat, així després pots agafar les llesques que necessitis. Si has de descongelar pans sencers, el millor és deixar-los a temperatura ambient o posar-ho al forn a 200 ° C durant un parell de minuts . D'aquesta manera sempre tindreu pa sense gluten fresc a casa.
Les galetes de massa fallta aguantaran més temps en una caixa de metall. Per pastissos i pastissos, el millor és utilitzar tàpers especials.
Bon profit!!!!!
Part d'aquestes recomanacions han estat aportades per propi coneixement i també gràcies al fabricant Dr. Schar, que ho hem portat amb nosaltres gairebé tota la vida: https://www.schaer.com/es-es/a/como-cuinar- sense gluten
By Rafael Martin Soto
Estudis: Tècnic especialista en informàtica de gestió
Informàtic de vocació. Organització de convencions, ponències, estudis avançats en Intel·ligència Artificial i optimització de recursos. Més de 20 anys dexperiència en administració de servidors, web i ciberseguretat. Amant de l'aprofitament i optimització dels recursos naturals, reciclatge i la natura
Quan visiteu qualsevol lloc web, el mateix podria obtenir o guardar informació al vostre navegador, generalment mitjançant l'ús de cookies. Aquesta informació pot ser sobre vostè, les preferències o el dispositiu, i s'usa principalment perquè el lloc funcioni segons el que s'esperava. En general, la informació no l'identifica directament, però us pot proporcionar una experiència web més personalitzada. Ja que respectem el vostre dret a la privadesa, podeu escollir no permetre'ns utilitzar certes cookies. Feu clic a les capçaleres de cada categoria per saber-ne més i canviar les nostres configuracions predeterminades. No obstant això, el bloqueig d'alguns tipus de galetes pot afectar la vostra experiència en el lloc i els serveis que podem oferir.
[Política de cookies] [Més informació]Aquestes cookies són necessàries perquè el lloc web funcioni i no es poden desactivar als nostres sistemes. Usualment estan configurades per respondre a accions fetes per vostè per rebre serveis, com ara ajustar les seves preferències de privadesa, iniciar sessió al lloc, o omplir formularis. Podeu configurar el vostre navegador per bloquejar o alertar la presència d'aquestes galetes, però algunes parts del lloc web no funcionaran. Aquestes galetes no guarden cap informació personal identificable.
Aquestes cookies ens permeten comptar les visites i fonts de circulació per poder mesurar i millorar l'exercici del nostre lloc. Ens ajuden a saber quines pàgines són les més o menys populars, i veure quantes persones visiten el lloc. Tota la informació que recullen aquestes galetes és agregada i, per tant, anònima. Si no permet aquestes galetes no sabrem quan va visitar el nostre lloc, i per tant no podrem saber quan el va visitar.
Aquestes galetes permeten que el lloc ofereixi una millor funcionalitat i personalització. Poden ser establertes per nosaltres o per terceres parts els serveis de les quals hem afegit a les nostres pàgines. Si no permet aquestes cookies, alguns dels nostres serveis no funcionaran correctament. També permet l'emmagatzematge relacionat amb la seguretat, com ara la funcionalitat d'autenticació, la prevenció del frau i una altra protecció de l'usuari.
Aquestes cookies poden estar a tot el lloc web, col·locades pels nostres socis publicitaris. Aquests negocis poden utilitzar-les per crear un perfil dels vostres interessos i mostrar-vos anuncis rellevants en altres llocs. No emmagatzemen informació personal directament, sinó que es basen en la identificació única del vostre navegador i dispositiu d'accés a Internet. Si no permet aquestes galetes, tindrà menys publicitat dirigida.
Aquestes galetes estan configurades per una sèrie de serveis de xarxes socials que hem afegit al lloc per permetre compartir el nostre contingut amb els seus amics i xarxes. Són capaços de fer seguiment al vostre navegador a través d'altres llocs i crear un perfil dels seus interessos. Això podrà modificar el contingut i els missatges que trobeu en altres pàgines web que visiteu. Si no permet aquestes galetes no podrà veure o utilitzar aquestes eines per compartir.