Cistella: 0,00€
Isuu Mastodon
 • info@bio-farma.es
 • Transport gratuït a partir de 36,30€ Espanya
Cistella: 0,00€

Celiaquia i pares primerencs

El més normal és que ens sobrepreocupem quan tenim un fill i ens acaben de diagnosticar que és celíac i que només haurà de menjar productes sense gluten. Se'ns ve el món a sobre. Ens us preocupeu. És molt més senzill del que sembla i tant vosaltres com el vostre fill/a ho assimilareu amb total naturalitat. Continua llegint els nostres consells.

Celiaquia i pares primerencs Celiaquia i pares primerencs

T'ho llegim per tu


Keep calm. El gluten (celiaquia) és a l'ordre del dia. Cada vegada hi ha més productes etiquetats sense gluten i no costa res trobar-los a qualsevol lloc, fins i tot aquí, a la nostra parafarmàcia online

 

Avui tinc l'honor de poder escriure un article al nostre blog sobre la celiaquia des de la meva pròpia experiència, i estic parlant de fa gairebé 20 anys, de manera que abans gairebé no hi havia informació sobre la celiaquia.

 

Encara no sé si el meu fill/a és celíac/a. Quan m'he de preocupar?

Normalment, cap als 6 mesos, s'introdueix l'element del gluten a la dieta dels nadons. És aquí quan heu de començar a parar atenció.

Quan un cos no tolera el gluten, l'organisme es defensa contra ell, ja que el confon com una amenaça i actua en conseqüència atacant-lo.

 

PRIMERS SÍMPTOMES VISIBLES DEL NOSTRE FILL/A CELÍAC/A:

 

 • Estrenyiment o diarrea persistent
 • Ventre inflamat
 • Dolor abdominal
 • Gasos o indigestió
 • Disminució de la gana
 • Nàusees i vòmits
 • Pèrdua de pes
 • Corba de creixement per sota de la mitjana

 

Cal que el seguiment ho faci el vostre pediatre i comenteu aquestes observacions en cas necessari. Si el vostre pediatre considera que pot ser celíac, procedirà a derivar-lo perquè li facin les proves pertinents i descartar-lo. Si després d'un temps prudencial el vostre pediatre no en fa ni cas, us recomano buscar una segona opinió amb un metge especialista a l'apartat digestiu.

Encara que sembli que és un error, és molt important no retirar la dieta de gluten mentre es fan les proves. En cas contrari, podrien donar resultats erronis.

El control amb el pediatre ho haureu de fer normalment anualment, on amb una simple anàlisi de sang podreu veure si el vostre fill/a està dins dels paràmetres normals. Si se segueixen tots aquests consells, no hi ha d'haver cap tipus de problema.

Si al final us confirmen que és celíac, no us poseu nerviosos. Amb aquests consells que us donaré es pot portar una vida normal i corrent:

 • Busqueu a les etiquetes els PRODUCTES SENSE GLUTEN. Aquests productes, avui dia, es poden trobar a qualsevol lloc, simplement cal fixar-se i llegir els ingredients en cas necessari. Antigament, els pares havien d'anar amb un llibre amb el llistat dels fabricants i els productes que no tenien gluten, i aquest llibre s'actualitzava constantment. Avui dia, i per sort això ja no és així, i està ben regulat. Nosaltres hem creat a la web una categoria específica de CELÍACS/SENSE GLUTEN. Al final d´aquest article trobareu l´enllaç.
 • Quan cuineu a casa, podeu cuinar en diferents recipients per separar els productes amb gluten i sense gluten, sempre separats de recipient. És molt important NO MESCLAR ELS ESTRIS DE CUINA que utilitzem per remoure el menjar al recipient. Farem servir un per al recipient que contingui aliments amb gluten i l'altre utensili per al recipient amb els aliments sense gluten.
 • El mateix val per quan hàgim d'escórrer la pasta. És tan senzill com escórrer primer la pasta SENSE GLUTEN i després podem utilitzar el mateix recipient per escórrer la pasta amb gluten.
 • Quan hàgim de tallar aliments, cuideu els ganivets que han estat contaminats amb gluten. Això de sempre, un ganivet per als aliments amb gluten i un altre per als que no tinguin gluten.
 • A les festes d'aniversari, aviseu abans d'anar-hi, ja que el més segur és que us preparin alguna cosa especial per al vostre fill. Pels anys d'experiència, no hi ha cap problema a les festes d'aniversari. Simplement cal vigilar que els nens no comparteixin el menjar, ja que el més normal és que vulguin compartir amb els seus amics una galeta, per exemple.
 • Pel tema del menjador a l'escola, no us preocupeu tampoc. Tots els que he vist estan a l'ordre del dia i super controlat.
 • Potser el més delicat en el moment de cuinar, sigui la farina, ja que com que és un element en pols, pot contaminar fàcilment tot el seu voltant. Potser és on heu de tenir més cura, i si agafeu el costum de cuinar primer el que no porti gluten i després la resta, la vida serà molt més fàcil, us ho asseguro.
  Quan acabeu de cuinar, heu de netejar bé tant els utensilis com la superfície.
 • Recorda tenir sempre FARINA DE BLAT DE MORO. És el substitut normal de la farina normal per a gairebé qualsevol àpat, i tota la família la pot ingerir sense problemes. És important fixar-se que no contingui gluten.
 • Com a dada curiosa, la plastilina sol ser comestible (per seguretat), però sol contenir gluten. Moltes escoles opten per utilitzar plastilina sense gluten. Informa't a l'escola.

 

* Amb el tema dels utensilis de cuina, no hem d'arribar a l'extrem de separar físicament i per sempre els utensilis, ja que quan els rentem o passen pel rentaplats, eliminem qualsevol resta de gluten.

 

RESTAURANTS I CELIAQUIA. CUINA SENSE GLUTEN

Els restaurants sembla que és el tema més delicat però tranquils, que no és missió impossible:

 • Si aneu a un restaurant, truqueu abans per saber si serveixen productes sense gluten, normalment estan la majoria avui preparats. Molts fins i tot ho indiquen a la porta oa l'interior del mateix restaurant, i, com és norma ja, també a la carta.
 • Moltes vegades ens diuen que les patates fregides, per exemple, són naturals i les pelen i tallen ells mateixos, i que a la fregidora només hi posen patates, res de arrebossats (doncs res, ja sabeu que les patates fregides són sense gluten, però compte amb els fregits pel que fa a dieta sana).
 • Les carns a la planxa, mentre la planxa estigui neta de qualsevol resta de gluten, tampoc hi sol haver problema.
 • Amanides sembla que al principi no haurien de donar problemes, però moltes posen trossets de pa torrat o altres ingredients que si contenen gluten. Per la vostra seguretat i la dels vostres fills, millor que pregunteu abans.
 • Per a la resta del menú, consulteu amb el restaurant.
 • Avui, a més, disposem del Google Maps, on podem veure les opinions i les cartes abans d'anar al restaurant, i si no, fer-los la consulta directament pel formulari del Google Maps, ja que la vostra consulta ajudarà els següents pares primerencs que la llegeixin i gràcies a això, estar-ne informats. Aprofito com a tècnic informàtic per subratllar la importància de les vostres opinions en els llocs que freqüenteu o compreu, com la nostra parafarmàcia online. Les vostres opinions és una de les bases més importants per poder ajudar els altres i informar sobre la qualitat o característiques d'un negoci, ja sigui virtual com a físic.
 • No està de més informar-ho al cambrer, ja que en prendrà nota per prestar especial atenció a aquests plats que deuen ser SENSE GLUTEN.

 

INGESTA PUNTUAL DE GLUTEN

Si ingeriu alguna cosa de gluten el vostre fill/a, ens us alarmeu, el procés natural del seu cos es recuperarà de mica en mica, no hi ha perill. Sempre cal mantenir-lo a ratlla, però si tot i així us voleu assegurar, per a nens més grans de 12 anys hi ha un producte natural que es pot prendre en cas d'ingesta accidental de gluten. (No recomanat en dones embarassades sense consell mèdic)

 

I les croquetes de l'àvia? com ho faig ara?

Tots hem provat aquestes boníssimes croquetes de l'àvia. Què passa ara? Haurà de canviar la recepta?

Doncs tenim diverses opcions:

 • Canviar la recepta i per a tothom igual, amb pa ratllat i farina sense gluten (o altres ingredients)
 • Fer dues tirades, una amb gluten i l'altra sense gluten. Es poden fer alhora, però amb la farina i el pa ratllat separat, i cada tirada amb els seus estris de cuina perquè no es contamini la tirada SENSE GLUTEN. A causa de l'ús de farina, la meva recomanació és la de sempre: primer fer les croquetes SENSE GLUTEN i després la resta.
 • Lògicament amb especial atenció a altres ingredients extres (mantega, etc…) vigileu que siguin productes amb ingredients sense gluten.

 

La diferència de les noves croquetes casolanes de l?àvia amb les d?abans? En gust, sabor i textura us puc assegurar que gairebé no hi ha diferència i surten molt bones també. Us recomano fer una prova, encara que no sou celíacs.

Afegiu també en aquest punt de les croquetes que podeu anar a la vostra carnisseria de confiança, i demaneu-los si poden fer una tirada sense gluten quan facin croquetes. Demaneu una bona safata i congeleu-la, així us durarà croquetes a casa i sense haver de sortir a buscar a qualsevol lloc.

Ja sabem que no ens podem resistir a les croquetes de l'àvia, però com sempre, els fregits amb molta moderació, és millor menjar el més sa possible. El vostre organisme us ho agredirà.

 

He de desconfiar dels productes que NO ESTAN ETIQUETATS 'SENSE GLUTEN', però que segons els ingredients, no porten gluten?

Hi ha productes que els vostres fills podrien ingerir sense cap mena de problema, però cal tenir en compte diverses coses:

 • Un producte pot ser SENSE GLUTEN, i no estar etiquetatge. L'etiqueta SENSE GLUTEN es rep un cop passats els controls de sanitat pertinents i que així ho certifiquen. Pot ser que un producte no els hagi passat però estigui perfectament LLIURE DE GLUTEN. En aquest cas, millor buscar-ne algun equivalent però que estigui correctament etiquetatge.
 • Les etiquetes SENSE GLUTEN asseguren que el producte ha estat envasat en un ambient controlat per evitar la contaminació per aire dels productes.
 • Hi ha productes que pels ingredients, podria semblar que estan lliures de gluten, però resulta que a la mateixa cadena de producció, a part d'aquest producte, han passat altres previs que aquests sí que tenien gluten, per la qual cosa els aliments que han vingut després, si no s'ha netejat conscienciadament la cadena de producció, es contaminaran de gluten. Normalment ho indiquen a l'envàs.

 

El vostre fill assimilarà tot això amb total naturalitat, i us sorprendreu quan veieu que els seus companys de col·legi creixeran amb els seus amics celíacs sense cap mena de problema i respectaran la seva conducta amb total normalitat. A aquesta edat s'assimila tot a una velocitat vertiginosa.

Bàsicament es redueix a canviar una mica els nostres hàbits de compra i cuina, però s'assimila molt ràpidament i passa a ser una forma natural del dia a dia. Quan us vulgueu adonar, ho estareu fent sense pensar. Els productes que aneu canviant pels nous sense gluten, entraran a la vostra memòria ia poc a poc no hi haureu de pensar.

Heu de tenir en compte que moltíssims dels productes d'avui dia estan etiquetats SENSE GLUTEN, però no és que ara siguin SENSE GLUTEN, sinó que sempre ho han estat i ja estàvem menjant aliments SENSE GLUTEN sense saber-ho, simplement que han afegit la etiqueta com a verificació de sanitat. Ja veieu que no és tan difícil. Amb una mica d'atenció, tot està arreglat.

Al final d'aquest article us deixaré uns enllaços a productes, on, a casa nostra, per exemple, Dr. Schar ha estat present en tota la meva vida relacionada amb la celiaquia, per la qual cosa per mi, a nivell personal, és la meva preferida. Si bé és cert que el pa sense gluten deixa que desitjar al tacte i aroma al normal, esperem que en un futur s'aconsegueixi una cosa tan semblant com sigui possible en textura i gust. Tot i així, us recomano les torrades sense gluten, encara que no sigueu celíacs. Avui dia són les més riques que he provat i us asseguro que no tenen ni punt de comparació amb les torrades amb gluten. Ja em direu.

* Imatge creada amb Stable Diffusion

Fabricants / Laboratoris RelacionatsArticles del Blog relacionats


 
En fer clic a 'accepteu totes les cookies', accepteu que les cookies s’emmagatzemen al dispositiu per millorar la navegació del lloc, analitzar el seu ús i col·laborar amb els nostres estudis de màrqueting.
Configuració de Cookies
Acceptar totes les cookies

Centre de preferència de la privadesa

Quan visiteu qualsevol lloc web, el mateix podria obtenir o guardar informació al vostre navegador, generalment mitjançant l'ús de cookies. Aquesta informació pot ser sobre vostè, les preferències o el dispositiu, i s'usa principalment perquè el lloc funcioni segons el que s'esperava. En general, la informació no l'identifica directament, però us pot proporcionar una experiència web més personalitzada. Ja que respectem el vostre dret a la privadesa, podeu escollir no permetre'ns utilitzar certes cookies. Feu clic a les capçaleres de cada categoria per saber-ne més i canviar les nostres configuracions predeterminades. No obstant això, el bloqueig d'alguns tipus de galetes pot afectar la vostra experiència en el lloc i els serveis que podem oferir.

[Política de cookies] [Més informació]

Permetre-les totes


Gestionar les preferències de consentiment

Galetes estrictament necessàries Actives sempre

Aquestes cookies són necessàries perquè el lloc web funcioni i no es poden desactivar als nostres sistemes. Usualment estan configurades per respondre a accions fetes per vostè per rebre serveis, com ara ajustar les seves preferències de privadesa, iniciar sessió al lloc, o omplir formularis. Podeu configurar el vostre navegador per bloquejar o alertar la presència d'aquestes galetes, però algunes parts del lloc web no funcionaran. Aquestes galetes no guarden cap informació personal identificable.

Cookies de Rendiment

Aquestes cookies ens permeten comptar les visites i fonts de circulació per poder mesurar i millorar l'exercici del nostre lloc. Ens ajuden a saber quines pàgines són les més o menys populars, i veure quantes persones visiten el lloc. Tota la informació que recullen aquestes galetes és agregada i, per tant, anònima. Si no permet aquestes galetes no sabrem quan va visitar el nostre lloc, i per tant no podrem saber quan el va visitar.

Galetes de Funcionalitat

Aquestes galetes permeten que el lloc ofereixi una millor funcionalitat i personalització. Poden ser establertes per nosaltres o per terceres parts els serveis de les quals hem afegit a les nostres pàgines. Si no permet aquestes cookies, alguns dels nostres serveis no funcionaran correctament. També permet l'emmagatzematge relacionat amb la seguretat, com ara la funcionalitat d'autenticació, la prevenció del frau i una altra protecció de l'usuari.

Cookies dirigides

Aquestes cookies poden estar a tot el lloc web, col·locades pels nostres socis publicitaris. Aquests negocis poden utilitzar-les per crear un perfil dels vostres interessos i mostrar-vos anuncis rellevants en altres llocs. No emmagatzemen informació personal directament, sinó que es basen en la identificació única del vostre navegador i dispositiu d'accés a Internet. Si no permet aquestes galetes, tindrà menys publicitat dirigida.

Galetes de xarxes socials

Aquestes galetes estan configurades per una sèrie de serveis de xarxes socials que hem afegit al lloc per permetre compartir el nostre contingut amb els seus amics i xarxes. Són capaços de fer seguiment al vostre navegador a través d'altres llocs i crear un perfil dels seus interessos. Això podrà modificar el contingut i els missatges que trobeu en altres pàgines web que visiteu. Si no permet aquestes galetes no podrà veure o utilitzar aquestes eines per compartir.


Confirmar les meves preferències

wait