Cistella: 0,00€
X Isuu Mastodon
 • info@bio-farma.es
 • Transport gratuït a partir de 36,30€ Espanya
Cistella: 0,00€

Mel de Manuka MGO

La mel de Manuka Monofloral Manuka Honey de Manuka New Zealand ajuda en el manteniment de la salut digestiva, té excepcionals propietats antibacterianes, antisèptiques, antiinflamatòries, antiinfeccioses i antioxidants, augmenta, a més, l'energia natural i potencia el sistema immunològic, essent l'únic aliment 100% natural al món que ha demostrat tenir una activitat antibacteriana fiable i eficaç.

Mel de Manuka MGO Mel de Manuka MGO

D'on procedeix la Mel de Manuka?

La Mel de manuka procedeix d'una planta nativa de Nova Zelanda que creix en estat salvatge a regions de clima suau i oceànic. El Leptospermum Scoparium, com així es denomina tècnicament, és un arbust o arbre petit de la família del Myrtacéa i està format per petites fulles oloroses i flors blanques perfumades (no confondre amb la Kanuka).

La mel de Manuka està produïda per les abelles del Sud de Nova Zelanda i es recull de 4 a 6 setmanes cada any. Només alguns apicultors poden recol·lectar i garantir la qualitat d'aquesta mel, a través d'estrictes controls durant tot el procés d'obtenció i d'elaboració, supervisats estretament per les autoritats del país.

Estudis científics confirmen que conté antibiòtics naturals capaços de destruir bacteris mutants (incloent-hi BRSA) que s'han tornat resistents als antibiòtics, fins i tot en infeccions d'estafilococs. També s'ha trobat que té propietats antiinflamatòries en reduir el dolor associat amb ferides, augmentar la circulació sanguínia i fins i tot accelerar la formació de nou teixit cicatricial, a més de posseir propietats antioxidants i un perfil balancejat de vitamines i minerals essencials .

La mel de Manuka Monofloral MGO Manuka Honey és una mel pura 100%, crua, inalterada, sense filtrar ni pasteuritzar que reuneix aquestes propietats. El professor Thomas Henle de la Universitat de Dresden a Alemanya i el seu grup de recerca científica, van realitzar el descobriment més revolucionari de la mel de Manuka l'any 2008, determinant que el responsable de dotar d'aquestes propietats antibacterianes aquesta mel és la substància activa del Methylglyoxal.

A diferència del peròxid d'hidrogen, que trobem a la mel ordinària, el Metilglioxal o MGO no queda neutralitzat pels enzims del tracte intestinal, per aquest motiu, és tan efectiu en la lluita contra els bacteris. Sense causar cap efecte advers sobre els bacteris essencials per al nostre procés de digestió.

Històricament la mel de Manuka s'ha utilitzat en la medicina popular, els maori (aborígens de Nova Zelanda) utilitzaven compreses de Manuka per tractar cremades, infeccions, picades d'insectes i ferides dels seus guerrers.

 

Què significa Mel de Manuka MGO o Manuka Honey MGO?

MGO significa Metilglioxal .

El Metilglioxal és l'únic responsable de la bioactivitat estable, molt alta i exclusiva, de la mel de Manuka de Nova Zelanda .

El mesurament de MGO és un estàndard utilitzat pel Ministeri d'Indústries Primàries (MPI) a Nova Zelanda. El Metilglioxal és una substància mesurable.

 • Mel de Manuka Monofloral MGO 100+ Manuka New Zealand Honey (100 mg/kg) ? Standard: Utilitzat per a nutrició, benestar, cremades, talls, refredaments, etc.
 • Mel de Manuka Monofloral MGO 250+ Manuka New Zealand Honey (250 mg/kg) ? Mitjana: Utilitzat per a nutrició, benestar, tracte gastrointestinal, mal alè, ferides, escares, etc.
 • Mel de Manuka Monofloral MGO 400+ Manuka New Zealand Honey (400 mg/kg) ? Alta: Utilitzat com a procediment de xoc, cremades, ferides, escares. Per ingestió alleuja la tos, gastroenteritis, bronquitis, amigdalitis, úlceres a la boca, úlcera d'estómac i duodè, etc.
 • Mel de Manuka Monofloral MGO 550+ Manuka New Zealand Honey (550 mg/kg) ? Molt alta: Utilitzat com a procediment de xoc, cremades, ferides, escares. Per ingestió alleuja la tos, gastroenteritis, bronquitis, sinusitis, amigdalitis, úlceres a la boca, úlcera d'estómac i duodè, etc.

 

Els valors de MGO superiors a MGO 550+ són rarament donats a la natura i, per aquest motiu, no són produïts naturalment per les abelles. Els valors de MGO superiors a 550+ es poden haver escalfat i, per tant, haver estat alterats artificialment. També pot ser indicador duna mel vella.

El mesurament del Metilglioxal (MGO) és un mètode de prova científica contrastat on només hi ha un marge d'error de menys del 2%. La prova per certificar el Metilglioxal (MGO) és un sistema reconegut i obligat pel govern de Nova Zelanda. Manuka New Zealand mesura tota la seva mel en base a substàncies mesurables: MGO (Methylglyoxal), DHA (àcid docosahexaenoic, àcid gras essencial poliinsaturat de la sèrie omega-3) i HMF (hidroximetilfurfural o 5-hidroxi-metilfurfuraldehid, sucres (monosacàrids) existents a la mel).

Manuka New Zealand només produeix autèntica mel de Manula de Nova Zelanda MGO Monofloral crua, sense filtrar i sense pasteuritzar.

Manuka New Zealand només produeix mel de Manuka de Nova Zelanda MGO Monofloral. Això vol dir que el 100% de la mel prové exclusivament de l'arbust/arbre de Manuka, autòcton i exclusiu de Nova Zelanda.

 

Com es pot consumir la Mel de Manuka o Manuka Honey?

La mel de Manuka es pot consumir de moltes maneres diferents: en un batut, amb iogurt, en pa, en una galeta, en diversos plats, etc. Tot i això, infusionar-la és una pena perquè es destrueixen totes les seves qualitats úniques per efecte de la calor.
La mel de Manuka, per descomptat i preferiblement, es pot consumir directament del pot, si es vol experimentar l'autèntic i pur sabor de la mel de Manuka Monofloral de Nova Zelanda, o dissolta en líquid a temperatura ambient (per exemple, una cullerada a una tassa de batut, suc o en un got daigua).

 

Com sé si aquesta mel de Manuka és autèntica?

Manuka New Zealand testa i prova tota la seva mel als laboratoris. Manuka New Zealand inclou un distintiu daurat a l'etiqueta indicant la concentració de MGO contingut al producte, garantint una mel de Manuka real i autèntica.
Manuka New Zealand només produeix mel de Manuka Monofloral on les següents especificacions i paràmetres han estat verificats i contrastats pels prestigiosos laboratoris IANZ:

 • Color.
 • Conductivitat.
 • Gust.
 • Aroma.
 • Presència del pol·len tipus Manuka.
 • Presència de MGO, DHA i HMF.

 

Tothom pot prendre Mel de Manuka?

La mel de Manuka Monofloral pot ser utilitzada per qualsevol persona; a excepció de nens menors d'1 any i persones amb al·lèrgies als productes derivats de la mel oa les abelles.

 

Mel de Manuka crua o ?Raw?
És la mel més pura, sense cap transformació, que arriba al consumidor directament de la bresca i amb totes les seves propietats intactes.

La mel crua o ?raw? és un aliment 100% natural, a més de ser la mel més pura que es pot adquirir, i podria definir-se com aquella mel que no ha patit cap tipus de procés transformador des que és recol·lectada de la bresca fins que és envasada per al seu consum, mantenint així el seu estat original i preservant-se en tota la seva integritat, havent de romandre així mateix inalterats també els pròpolis, minerals, aminoàcids, pa d'abella i pol·len que hi són presents de forma natural.

Qualsevol mel per la seva naturalesa antibacteriana i antimicòtica no necessita ser pasteuritzada com altres aliments, ja que és pràcticament impossible que alguna cosa proliferi al seu interior si els seus nivells d'humitat es mantenen dins de la normalitat; no obstant això, si és exposada a la calor, la llum o la humitat per un temps, s'altera i perd en gran mesura les seves propietats nutritives i terapèutiques, és per això que el que una mel pugui ser considerada crua dependrà de la manera com és extreta i processada.

La centrifugació és la forma tradicional dextracció de la mel. Mitjançant aquest procés, s'eliminen els trossos de cera més grans per posteriorment ser colada per evitar les impureses i els petits trossos de cera que romanen a la mel després del centrifugat. D'aquesta manera, s'obté una mel més neta mitjançant un procés en què no és sotmesa a la calor en cap moment i que, per tant, manté intactes les seves propietats naturals.

El filtratge a pressió és un procés de filtratge industrial, aparentment similar al colat, i que és usat per grans productores però que resulta contraproduent per a la mel ja que altera l'estat del producte i elimina part dels seus nutrients. Durant el filtrat a pressió, la mel és escalfada per posteriorment ser bombada a través de microfiltres diminuts que l'expulsen a altes velocitats introduint-la directament als envasos en què serà comercialitzada, de la mateixa manera que es fa amb els refrescos. En el cas de la mel, la calor a què és sotmesa provoca canvis en el seu estat natural i part dels seus elements nutritius són eliminats o queden atrapats a les malles fines que són utilitzades, obtenint així una mel d'aspecte suau, refinat i cremós, però perdent part de les propietats.

L'altre sistema actual de processament de la mel és la pasteurització. Durant aquest procés tèrmic, els aliments són sotmesos a altes temperatures, cosa que provoca la pèrdua de nutrients, així com la destrucció d'enzims durant el procés d'escalfament. En el cas de la mel, és especialment important per tal de garantir que no es vegi alterat l'estat natural del producte, que no hi hagi canvis en la diastasa, un enzim clau i sensible a la calor, i per tant aquest procés és el que més n'altera les propietats naturals.

 

A la Mel crua :

 • Les vitamines, minerals i nutrients romanen intactes.
 • Més contingut d'enzims naturals i alt perfil d'aminoàcids.
 • Consistència més gruixuda, textura lleugerament granulada.
 • Increïbles aromes i perfil de sabor natural.
 • Conté pa d'abella.

 

A la Mel Filtrada / Pasteuritzada:

 • Nutrients perduts en el procés d'escalfament.
 • Destrucció d'enzims i pèrdua de cristal·lització natural.
 • Aspecte suau, refinat i cremós.
 • Perfil de sabor disminuït.
 • Inapreciable pa d'abella.

 

Per això, si l'ús que es pretén donar a la mel és terapèutic, el més raonable i recomanable és adquirir una mel crua o ?raw?, ja que en no haver patit cap alteració de cap tipus aporta tots els nutrients que conté la mel de manera natural, podent gaudir enterament de totes les seves propietats i beneficis, obtenint així els millors resultats.

 

Propietats de la Mel de Manuka

 • Disminució de l'halitosi per la ingesta de mel de Manuka


Estudi realitzat per: Hirokazu Shiga, Ayako Jo, Keiji Terao, Masato Nakano, Tomoko Ohshima i Nobuko Maeda.
Objectius: Un nombre creixent de persones està preocupat per la seva halitosi oral. La principal font d'halitosi són els compostos volàtils de sofre (VSC), que es generen a través de la descomposició de proteïnes contingudes als residus d'aliments a la boca per bacteris orals com Porphyromonas gingivalis o Fusobacterium nucleatum. La mel de Manuka, procedeix de l'arbre de la Manuka (Leptospermum scoparium) a Nova Zelanda, i és coneguda per la seva pronunciada activitat antibacteriana que cap altra mel posseeix. La mel de Manuka conté una substància anomenada metilglioxal (MGO), que mostra una forta activitat antibacteriana contra els bacteris orals, per la qual cosa pot ser un aliment funcional prometedor per a la cura oral. Aquí mostrem un petit estudi realitzat sobre la disminució de l'halitosi per la ingesta de mel de Manuka.

Mètodes: Es van seleccionar deu subjectes sans (edat mitjana: 36 anys, 5 homes i 5 dones), i se'n va mesurar la halitosi abans i després de la ingesta de mel de Manuka i mel d'Acacia. La concentració de VSC es va mesurar mitjançant un croma oral (Halímetre RH-17K, Taiyo), i la concentració de bacteris anaerobis a la boca es va avaluar mitjançant l'activitat ureasa (Atein mBA-400, Taiyo). La quantitat de MGO en mel es va mesurar usant RP-HPLC amb detecció UV com la quinoxalina corresponent després de la derivatització prèvia a la columna amb o-fenilendiamina (Mavric et al. 2008).

Resultats: Les concentracions de VSC i bacteris anaerobis a la boca van disminuir després de la ingesta de les dues mels, però l'efecte decreixent de la mel de Manuka va ser notablement més fort que el de la mel d'Acacia. La mel de Manuka va mostrar tenir 127 vegades més quantitat de MGO que la mel d'acàcia per anàlisi RP-HPLC.

Conclusions: Atès que hi ha una forta relació entre el nivell de MGO a la mel i l'activitat antibacteriana, els resultats indiquen que l'efecte decreixent de l'halitosi per la mel de Manuka s'originaria a la forta activitat antibacteriana del MGO.

Hirokazu Shiga (CycloChem Co, Ltd); Ayako Jo (CycloChem Co, Ltd); Keiji Terao (CycloChem Co, Ltd); Massat Nakano (Nakano Medical Clinic); Tomoko Ohshima (Department Oral Bacteriologia, School of Dental Medicine, University of Tsurumi) i Nobuko Maeda (Department Oral Bacteriologia, School of Dental Medicine, University of Tsurumi).

 • Mel de Manuka crua ? L'aliat perfecte per a tot l'any, no només a l'hivern

 

Ets una de les moltes persones que només busquen mel de Manuka crua durant els mesos d'hivern? Si és així, t'estàs perdent els innombrables beneficis que pot aportar també aquest aliment increïble durant la resta de l'any.

La mel de Manuka crua és un superaliment natural, elaborat per les abelles a partir del nèctar de la flor de l'arbust de Manuka originari de Nova Zelanda. Per les seves propietats úniques es pot convertir en una addició beneficiosa a una dieta saludable. Famosa per les seves propietats antibacterianes i antiinflamatòries, la mel de Manuka crua és un poderós aliat en qualsevol estil de vida saludable ja que ofereix innombrables beneficis per ajudar de manera natural el nostre sistema immunològic, la salut digestiva, la salut oral, la cicatrització de ferides , la salut de la pell, els nivells denergia, la reducció de la inflamació, la qualitat del son i la protecció antioxidant.

Però per què limitar l'ús de mel de Manuka crua exclusivament durant els mesos d'hivern? Incorporant aquest superaliment a la teva rutina diària, pots obtenir els beneficis de les seves propietats poderoses durant tot l'any. Ja sigui prenent-la tal qual, incorporant-la al teu batut o beguda matutina (sempre tèbia), utilitzant-la com a edulcorant natural o aplicant-la tòpicament per calmar i tractar problemes a la pell, la mel de Manuka crua és un ingredient versàtil i eficaç que pot ajudar a millorar salut i benestar.

En resum, la mel de Manuka crua és un potent nutrient que ens ofereix la natura quan es tracta d'ajudar el nostre cos contra patògens nocius i radicals lliures, ja que les seves propietats antibacterianes i antioxidants poden ajudar a enfortir-los.

 • Mel de Manuka. El millor antibiòtic natural.

 

A banda dels preparats nutricionals, hi ha altres complements d'origen natural que també aporten energia extra per a l'activitat esportiva o per a la nostra vida en general: ginseng, llevat de cervesa, germèn de blat, lecitina de soja, pol·len, gelea reial, etc.

Entre els complements naturals, un dels més recurrents és la mel. Encara que hi ha molts tipus diferents de mels, una destaca sobre la resta gràcies a les seves propietats antibacterianes, antioxidants, antiinflamatòries i antiinfeccioses: es tracta de la mel de Manuka.

Descoberta fa més de 4.000 anys, la mel de Manuka prové de la pol·linització del nèctar de l'arbre Manuka (Leptospermum-scoparium), més conegut com a Arbre del Te, autòcton de Nova Zelanda. Conté vitamines A, C, D, B1, B2, B3, B5 i B6, a més de diferents minerals i oligoelements com a fòsfor, calci o ferro.

Però el que fa més especial aquesta mel és una substància natural anomenada Metilglioxal (MGO), que es troba en altes concentracions en el nèctar de les seves flors. Aquesta substància, a diferència del peròxid d'hidrogen, no és neutralitzat pels enzims intestinals i per això la seva gran efectivitat. Gràcies a ella, ens ajudarà més eficaçment a lluitar contra tota mena de bacteris responsables d'úlceres estomacals, duodenals i gastritis.

A més de la protecció que aporta contra els bacteris, la mel de Manuka també té altres efectes positius com el tractament de les afeccions de la pell, èczemes, cremades, acne o infeccions per fongs. També és capaç de reparar la pell danyada i regenerar-ne el creixement, a més d'augmentar la nostra energia i potenciar el nostre sistema immune de manera natural. En resum, les seves moltes i beneficioses propietats la converteixen en un dels elements més preats de la natura.

 • Mel de Manuka. Excel·lent contra els bacteris

 

Un estudi elaborat a Austràlia aporta novetats en aquest sentit.

La resistència creixent dels bacteris davant els antibiòtics ha convertit la mel en una solució barata i natural a l'hora d'evitar infeccions en ferides obertes. Davant costosos tractaments antibiòtics que poden durar setmanes, un estudi de l'Institut I3 i de la Universitat Tecnològica de Sidney a Austràlia, ha demostrat que és igual d'efectiu utilitzar mel medicinal per desinfectar ferides cròniques.

"L'evolució ha creat una alternativa a l'antibiòtic que a més impedeix que els bacteris es facin resistents".

«La mel mai no es fa malbé i això és perquè els bacteris no hi poden créixer», assegura la responsable de l'estudi, Elizabeth Harry.

Estudi sobre dues classes de mel

Tot i així, la mel comuna no és adequada per a ús mèdic ja que no té una proporció suficient de components antibacterians. Per això, l'estudi se centra en dos tipus de mel originaris de Nova Zelanda, la manuka i la kanuka.

Harry explica que "totes dues registren elevades proporcions de peròxid d'hidrogen i metagloxil, que són components antibacterians, encara que la manuka és més efectiva per al tractament mèdic". L'estudi també mostra que la mel de manuka no té un sol component antibacterià i és probable que altres tipus de mel amb diferents nivells de peròxid d'hidrogen i metagloxil tinguin propietats semblants.

«Molts investigadors intenten identificar el component de la mel que fa que els bacteris no es reprodueixin, però de fet n'hi ha més d'un, potser centenars, que causen aquest efecte», subratlla aquesta experta.

La resistència als bacteris preocupa l'OMS

La creixent resistència dels bacteris a l'antibiòtic s'ha convertit en una de les preocupacions més importants en el sector de la medicina i l'Organització Mundial de la Salut l'ha classificat com un dels tres problemes sanitaris més greus a nivell mundial.

D'altra banda, l'ús de la mel per a fins mèdics representa un cost mínim davant de les despeses en investigació i proves que requereix desenvolupar un antibiòtic.

Segons Elisabeth Harry, produir un antibiòtic exigeix una mitjana de deu anys de recerca i un cost de milions d'euros: ?en els darrers vint anys només s'han aprovat dos antibiòtics?, explica.

El debat sobre l'elevat cost dels antibiòtics davant d'altres tractaments naturals ha anat cobrant importància a mesura que augmenta la proporció de persones grans als països desenvolupats.

El tractament mèdic més comú per a aquest tipus de casos és una combinació de diversos antibiòtics per evitar que els bacteris desenvolupin resistència a la medicina. Però l'estudi sobre les propietats curatives de la mel també conclou que, en casos extrems, sumar la mel al tractament mèdic dóna resultats positius.

La combinació permet reduir la dosi d'antibiòtic i la mel actua com a doble protecció, segons Harry.

«Una ferida crònica és aquella que està oberta durant tres mesos o més, una cosa molt comuna entre la gent gran o persones que pateixen diabetis», assenyala la investigadora. De la investigació a la comercialització.Vídeo:Font:

https://www.researchgate.net/publication/266771658_Decrease_of_halitosis_by_intake_of_manuka_honey

 


Productes relacionats


Opinions de Mel de Manuka MGO


Fabricants / Laboratoris RelacionatsArticles del Blog relacionats


 
En fer clic a 'accepteu totes les cookies', accepteu que les cookies s’emmagatzemen al dispositiu per millorar la navegació del lloc, analitzar el seu ús i col·laborar amb els nostres estudis de màrqueting.
Configuració de Cookies
Acceptar totes les cookies

Centre de preferència de la privadesa

Quan visiteu qualsevol lloc web, el mateix podria obtenir o guardar informació al vostre navegador, generalment mitjançant l'ús de cookies. Aquesta informació pot ser sobre vostè, les preferències o el dispositiu, i s'usa principalment perquè el lloc funcioni segons el que s'esperava. En general, la informació no l'identifica directament, però us pot proporcionar una experiència web més personalitzada. Ja que respectem el vostre dret a la privadesa, podeu escollir no permetre'ns utilitzar certes cookies. Feu clic a les capçaleres de cada categoria per saber-ne més i canviar les nostres configuracions predeterminades. No obstant això, el bloqueig d'alguns tipus de galetes pot afectar la vostra experiència en el lloc i els serveis que podem oferir.

[Política de cookies] [Més informació]

Permetre-les totes


Gestionar les preferències de consentiment

Galetes estrictament necessàries Actives sempre

Aquestes cookies són necessàries perquè el lloc web funcioni i no es poden desactivar als nostres sistemes. Usualment estan configurades per respondre a accions fetes per vostè per rebre serveis, com ara ajustar les seves preferències de privadesa, iniciar sessió al lloc, o omplir formularis. Podeu configurar el vostre navegador per bloquejar o alertar la presència d'aquestes galetes, però algunes parts del lloc web no funcionaran. Aquestes galetes no guarden cap informació personal identificable.

Cookies de Rendiment

Aquestes cookies ens permeten comptar les visites i fonts de circulació per poder mesurar i millorar l'exercici del nostre lloc. Ens ajuden a saber quines pàgines són les més o menys populars, i veure quantes persones visiten el lloc. Tota la informació que recullen aquestes galetes és agregada i, per tant, anònima. Si no permet aquestes galetes no sabrem quan va visitar el nostre lloc, i per tant no podrem saber quan el va visitar.

Galetes de Funcionalitat

Aquestes galetes permeten que el lloc ofereixi una millor funcionalitat i personalització. Poden ser establertes per nosaltres o per terceres parts els serveis de les quals hem afegit a les nostres pàgines. Si no permet aquestes cookies, alguns dels nostres serveis no funcionaran correctament. També permet l'emmagatzematge relacionat amb la seguretat, com ara la funcionalitat d'autenticació, la prevenció del frau i una altra protecció de l'usuari.

Cookies dirigides

Aquestes cookies poden estar a tot el lloc web, col·locades pels nostres socis publicitaris. Aquests negocis poden utilitzar-les per crear un perfil dels vostres interessos i mostrar-vos anuncis rellevants en altres llocs. No emmagatzemen informació personal directament, sinó que es basen en la identificació única del vostre navegador i dispositiu d'accés a Internet. Si no permet aquestes galetes, tindrà menys publicitat dirigida.

Galetes de xarxes socials

Aquestes galetes estan configurades per una sèrie de serveis de xarxes socials que hem afegit al lloc per permetre compartir el nostre contingut amb els seus amics i xarxes. Són capaços de fer seguiment al vostre navegador a través d'altres llocs i crear un perfil dels seus interessos. Això podrà modificar el contingut i els missatges que trobeu en altres pàgines web que visiteu. Si no permet aquestes galetes no podrà veure o utilitzar aquestes eines per compartir.


Confirmar les meves preferències

wait