Cistella: 0,00€
Isuu Mastodon
  • info@bio-farma.es
  • Transport gratuït a partir de 36,30€ Espanya
Cistella: 0,00€

Dieta baixa en sodi: Per què és important moderar el consum de sal i com fer-ho?

La dieta sense sal s'utilitza com a tractament en cas d'edema (acumulació excessiva de líquid) i en el control de la tensió alta o hipertensió (pressió arterial elevada) que sigui sensible a la restricció sòdica.

Dieta baixa en sodi: Per què és important moderar el consum de sal i com fer-ho? Dieta baixa en sodi: Per què és important moderar el consum de sal i com fer-ho?

 

El sodi és un mineral necessari per a l'organisme que es troba present de forma natural a la majoria dels aliments, i que també s'afegeix voluntàriament al menjar com a salaó, conservant i potenciador del sabor.

El sodi, en una dieta baixa en sal, s'acostuma a mesurar en mil·ligrams. Així mateix, la forma més comunament utilitzada del sodi és la sal de cuina, que conté un 39% de sodi.

  • És a dir 1.000 mg de clorur sòdic, sal comuna, contenen 390 mg de sodi, el símbol del qual és Na, tal com es pot trobar a les etiquetes dels aliments. De vegades, els termes de sodi i sal es confonen, i indueixen a error.
  • Una cullerada petita de sal de cuina proporciona 2.300 mil·ligrams de sodi. Segons això, la ingesta diària habitual de sodi oscil·laria entre 4.000 i 6.000 mg de sodi.
  • Tot i això, seria recomanable no sobrepassar els 3.000 mg de sodi al dia.
  • En cas que sigui necessària una dieta baixa en sodi (hiposòdica), amb 1.500 o 2.000 mg al dia seria suficient; això equival a 5.000 mg (= 5 gr) de sal comuna al dia.

Igualment, s'ha de vigilar l'excessiu consum d'embotits, aliments en conserva, aperitius salats i plats preparats, ja que poden augmentar la ingesta de sodi fins a 10.000 mg diaris.

La SAL provoca RETENCIÓ de LÍQUIDS?

  • L'excés de sodi provoca, de vegades, retencions de líquids a l'organisme que poden provocar edemes, i un augment del treball del cor i dels ronyons amb el consegüent augment de la pressió arterial.
  • Així mateix, la restricció de sodi pot produir de vegades uns efectes semblants als produïts pels diürètics, i un descens en la pressió arterial.
  • Tot i això, no tots els hipertensos responen a la dieta baixa en sal, encara que en general, efectivament, una àmplia majoria així ho faci. Cal destacar que el descens de la pressió arterial redueix notablement el risc de patir malalties del cor.

Cal MODERAR o EVITAR el consum d'alguns ALIMENTS

En una dieta baixa en sal cal moderar o evitar el consum d'aquests aliments:

  • Embotits o embotits. Salsitxes de Frankfurt. Formatges. Pernil salat i pernil cuit (en contra de la creença popular, conté sal en quantitats similars al pernil salat).
  • Sopes de sobre. Pastilles de brou. Purés.
  • Aperitius salats, crispetes, fruits secs salats, olives, patates fregides.
  • Conserves, plats preparats, salses. Peixos fumats.
  • Alguns aliments que són considerats dolços també poden ser rics en sal, com la pastisseria industrial, pastes, galetes, cereals, etc.
  • Fruites en almívar. Aigua amb gas i refrescos carbonatats.
  • També alguns medicaments presentats en forma de comprimits efervescents poden contenir sodi; en cas de prendre'ls, consulteu el vostre farmacèutic.

CONSELLS

  • No utilitzeu sal en cuinar.
  • Consumiu el sabor natural dels aliments cuinant al vapor o en papillot, embolicant l'aliment en paper per a forn (la cocció amb aigua dilueix el sabor dels aliments).
  • Utilitzar potenciadors del sabor com a àcids (vinagre, llimona); herbes aromàtiques (alfàbrega, orenga, fonoll, romaní, julivert, farigola, etc.); espècies (pebre, pebre vermell, curri, canyella, etc.).
  • Utilitzeu olis d'oliva més saborosos. L'all i la ceba també són bons potenciadors del sabor.
  • Si no es pot prescindir completament de la sal, no utilitzar-la en cuinar, i posar un saler a taula: un d'orificis petits.
  • Llegir les etiquetes dels aliments, ja que hi ha diversos additius utilitzats en diversos aliments que contenen quantitats significatives de sodi.

Productes relacionats


Opinions de Dieta baixa en sodi: Per què és important moderar el consum de sal i com fer-ho?


Fabricants / Laboratoris Relacionats



Articles del Blog relacionats


Categories relacionades


     
    En fer clic a 'accepteu totes les cookies', accepteu que les cookies s’emmagatzemen al dispositiu per millorar la navegació del lloc, analitzar el seu ús i col·laborar amb els nostres estudis de màrqueting.
    Configuració de Cookies
    Acceptar totes les cookies

    Centre de preferència de la privadesa

    Quan visiteu qualsevol lloc web, el mateix podria obtenir o guardar informació al vostre navegador, generalment mitjançant l'ús de cookies. Aquesta informació pot ser sobre vostè, les preferències o el dispositiu, i s'usa principalment perquè el lloc funcioni segons el que s'esperava. En general, la informació no l'identifica directament, però us pot proporcionar una experiència web més personalitzada. Ja que respectem el vostre dret a la privadesa, podeu escollir no permetre'ns utilitzar certes cookies. Feu clic a les capçaleres de cada categoria per saber-ne més i canviar les nostres configuracions predeterminades. No obstant això, el bloqueig d'alguns tipus de galetes pot afectar la vostra experiència en el lloc i els serveis que podem oferir.

    [Política de cookies] [Més informació]

    Permetre-les totes


    Gestionar les preferències de consentiment

    Galetes estrictament necessàries Actives sempre

    Aquestes cookies són necessàries perquè el lloc web funcioni i no es poden desactivar als nostres sistemes. Usualment estan configurades per respondre a accions fetes per vostè per rebre serveis, com ara ajustar les seves preferències de privadesa, iniciar sessió al lloc, o omplir formularis. Podeu configurar el vostre navegador per bloquejar o alertar la presència d'aquestes galetes, però algunes parts del lloc web no funcionaran. Aquestes galetes no guarden cap informació personal identificable.

    Cookies de Rendiment

    Aquestes cookies ens permeten comptar les visites i fonts de circulació per poder mesurar i millorar l'exercici del nostre lloc. Ens ajuden a saber quines pàgines són les més o menys populars, i veure quantes persones visiten el lloc. Tota la informació que recullen aquestes galetes és agregada i, per tant, anònima. Si no permet aquestes galetes no sabrem quan va visitar el nostre lloc, i per tant no podrem saber quan el va visitar.

    Galetes de Funcionalitat

    Aquestes galetes permeten que el lloc ofereixi una millor funcionalitat i personalització. Poden ser establertes per nosaltres o per terceres parts els serveis de les quals hem afegit a les nostres pàgines. Si no permet aquestes cookies, alguns dels nostres serveis no funcionaran correctament. També permet l'emmagatzematge relacionat amb la seguretat, com ara la funcionalitat d'autenticació, la prevenció del frau i una altra protecció de l'usuari.

    Cookies dirigides

    Aquestes cookies poden estar a tot el lloc web, col·locades pels nostres socis publicitaris. Aquests negocis poden utilitzar-les per crear un perfil dels vostres interessos i mostrar-vos anuncis rellevants en altres llocs. No emmagatzemen informació personal directament, sinó que es basen en la identificació única del vostre navegador i dispositiu d'accés a Internet. Si no permet aquestes galetes, tindrà menys publicitat dirigida.

    Galetes de xarxes socials

    Aquestes galetes estan configurades per una sèrie de serveis de xarxes socials que hem afegit al lloc per permetre compartir el nostre contingut amb els seus amics i xarxes. Són capaços de fer seguiment al vostre navegador a través d'altres llocs i crear un perfil dels seus interessos. Això podrà modificar el contingut i els missatges que trobeu en altres pàgines web que visiteu. Si no permet aquestes galetes no podrà veure o utilitzar aquestes eines per compartir.


    Confirmar les meves preferències

    wait