Cistella: 0,00€
Isuu Mastodon
  • info@bio-farma.es
  • Transport gratuït a partir de 36,30€ Espanya
Cistella: 0,00€

Hidrolat d'olis essencials: Descobreix-ne els beneficis curatius

Un hidrolat aromàtic, també conegut com a aigua floral, és el líquid floral obtingut durant la destil·lació de l'oli essencial d'una planta. Conté els components solubles en aigua de la planta, brindant propietats i fragàncies similars a l'oli essencial, però en una concentració menor. És utilitzat en cosmètica com a tònic facial, per calmar la pell, tancar els porus i refrescar-la...

Hidrolat d'olis essencials: Descobreix-ne els beneficis curatius Hidrolat d'olis essencials: Descobreix-ne els beneficis curatius

T'ho llegim per tu


Què és un hidrolat aromàtic o aigua floral?

Un hidrolat aromàtic o aigua floral és el líquid floral que s'obté durant el procés de destil·lació per vapor de l' oli essencial d'una planta. Durant la destil·lació, s'introdueix en un alambí la part de la planta de la qual s'extreu l'oli essencial juntament amb aigua. Mitjançant laplicació de calor, el vapor arrossega els olis essencials de la planta. En refredar-se, els olis essencials se separen i suren a la part superior, mentre que l'aigua que queda a sota es converteix en l'hidrolat. D'aquesta manera, l'hidrolat conté els components solubles en aigua de la planta, cosa que li confereix propietats i fragàncies similars a les de l'oli essencial, encara que en una concentració menys concentrada. És una alternativa segura i versàtil que conserva moltes de les propietats i fragàncies de la planta original, brindant beneficis semblants en una forma més suau i delicada.

Quina és la història dels hidrolats?

Des de temps antics, l'ésser humà ha aprofitat les propietats de les plantes en diferents aspectes, com ara la medicina i la cuina. Civilitzacions de tot el món han utilitzat les plantes per a diverses finalitats. S'han descobert proves d'extracció d'olis essencials datades entre 4000 i 5000 anys aC a l'Orient. L'alambí més antic conegut, fabricat amb fang, va ser trobat al Pakistan i té 5000 anys d'antiguitat.

A l'antiguitat, metges reconeguts com a Hipòcrates i Plini el Vell utilitzaven l'aigua destil·lada de les flors. Els alquimistes i curanderos també eren experts en aquest camp.

L'oli essencial i l'hidrolat s'obtenen a través del mateix procés, encara que al llarg de la història se'ls ha donat més importància en diferents moments. Després de l'època de les Croades, es destinava gairebé exclusivament a la producció d'hidrolats, i l'obtenció d'olis essencials era secundària. Els processos de destil·lació van experimentar un apogeu durant el segle XI, quan va viure el famós metge i filòsof persa Avicena. No obstant això, el veritable apogeu dels hidrolats va arribar al segle XVIII, quan es registraven fins a 200 varietats diferents.

Posteriorment, a causa de nous descobriments en els procediments, l'oli essencial es va convertir en la producció més important, i va relegar els hidrolats a un segon pla que ha perdurat fins gairebé els nostres dies. En la majoria dels casos, l'aigua resultant de la destil·lació es rebutjava.

No obstant això, els hidrolats de rosa, lavanda, tarongina i camamilla van continuar sent produïts de forma contínua al llarg del temps.

Per què serveixen els hidrolats?

Els hidrolats aromàtics o aigües florals serveixen per revitalitzar la pell , hidratar la pell i activar el metabolisme cel·lular facilitant la nutrició i la respiració de la pell.

Els olis essencials que conté les aigües florals tenen diferents efectes sobre la pell.

A més, la inhalació dels hidrolats ens proporciona benestar, energia i citalitat.

Quins beneficis tenen els hidrolats?

Els hidrolats tenen múltiples beneficis: No contenen substàncies químiques tòxiques en ser totalment naturals, són un element saludable segur i eficaç, per la qual cosa a més afavoreix el mercat sostenible amb el medi ambient.

L'hidrolat ha de ser 100% natural, ja que de vegades ens trobem aigües florals amb certs afegits com a colorants o conservants, per la qual cosa és important llegir les etiquetes d'aquests productes.

S'utilitzen en receptes cosmètiques, relaxen la pell, tanquen els porus, com a tònic facial.

Aporta frescor després de prendre el sol, com a netejador facial, com a tònic capil·lar, com a perfum i altres i variats usos.

Quins són els hidrolats més usats?

Hidrolat de Rosa Damascena

L'hidrolat de Rosa damascena, també conegut com a hidrolat de roses, es descriu com una substància refrescant. Tradicionalment utilitzat en perfums, sempre ha estat associat amb divinitats femenines, simbolitzant l'amor i la passió. L'hidrolat de rosa s'ha fet servir des de l'antiguitat en medicina, cuina i cosmètica. Té propietats antisèptiques, així com efectes reguladors hormonals, de la gana i també psicoemocionals. Es considera euforitzant i calmant.

Indicacions:

  • Tradicionalment s'ha fet servir per tractar la bronquitis.
  • Pot ser útil en casos de frigidesa i impotència.
  • S'empra per tractar l'insomni i el nerviosisme.
  • També s'indica per a trastorns hepàtics, congestió hepàtica, trastorns cardiovasculars o migranyes causades per la congestió hepàtica.
  • En cosmètica, s'utilitza per calmar vermellors, reaccions al·lèrgiques, èczemes i irritació ocular. També s'utilitza a les cures del nadó.
  • En el pla psicoemocional, s'ha utilitzat tradicionalment per al desamor, el dol, la còlera, la depressió, els turments i la inseguretat, entre d'altres.

 

Utilització:

  • Es pot aplicar amb una gasa o cotó amb lleugers tocs sobre la cara o la pell. També es pot fer servir com a loció facial.
  • Per a ús intern, es pot barrejar amb aigua, preferentment com a regulador hormonal.
  • A la cuina, es fa servir en postres i begudes.

 

Posologia:

  • Es recomana aplicar amb lleugers tocs usant una gasa.
  • Per a ús intern, es pot barrejar amb aigua.

 

Precaucions:

  • Mantenir fora de labast dels nens.
  • Es recomana guardar a la nevera per un màxim de 15 dies.

 

Hirdolat de Lavanda

L'hidrolat de Lavandula angustifolia, també conegut com a hidrolat de lavanda, té una aroma floral amb un toc més terrós que l'oli essencial. És estable a llarg termini.

La lavanda ha estat utilitzada des de l'antiguitat. És un arbust que creix en vessants àrids de la Provença i els Alps, i s'obtenen els millors hidrolats de plantes d'altes altituds. El pH de la lavanda fina varia entre 4,5 (en zones d'alta muntanya) i 6. És delicat al tacte i alleuja les tensions a la pell. També s'utilitza com a desmaquillant.

Indicacions:

  • Té propietats calmants, analgèsiques, afavoreix la cicatrització, purificador, antiestrès i refrescant.
  • Apte per a pells fràgils.
  • És molt adequat per a ús en nens, ja que alleuja talls i esgarrinxades, així com calma a nens rondinaires i ajuda a alleujar el plor, per exemple, afegint dues o tres cullerades al bany del nadó. També es fa servir per al canvi de bolquers.
  • Cura de la pell: cremades solars, irritació de la pell, bolquer.
  • Cura dels cabells: cuir cabellut irritat.

 

Utilització:

  • Es pot vaporitzar abans i després de l'afaitada o depilació per prevenir la inflamació.

 

Precaucions:

  • Mantenir fora de labast dels nens.
  • No es coneixen contraindicacions a les dosis recomanades.

 

Hidrolat de Romero

El Rosmarinus officinalis és una planta mediterrània molt popular que es coneix pels usos culinaris, terapèutics i aromàtics. L´hidrolat d´aquesta planta conté les mateixes propietats que el seu oli essencial, però en una concentració molt menor. La destil·lació es fa utilitzant la planta completa. Antigament, se'l coneixia com a "planta del mar" a causa del seu creixement freqüent a la vora del mar. És un arbust amb fulles aromàtiques i petites flors blaves.

Indicacions:

  • Sutilitza en problemes cutanis com lacne.
  • Indicat per a la pèrdua de cabell, caspa i cabell gras.

 

Utilització:

  • Com a tònic facial després de la neteja amb sabó.
  • Pel cabell, s'aplica directament al cuir cabellut després del rentat.

 

Hidrolat d'Azahar

El terme "tarongina" es refereix a les flors del taronger. L'oli essencial extret d'aquestes flors sempre ha estat associat amb la puresa i la virginitat. El taronger és un arbre que es troba principalment al sud d'Europa i regions subtropicals. Les flors del taronger són de color blanc i tenen una aroma molt agradable.

Indicacions:

  • Té propietats antidepressives, relaxants i calmants.
  • És beneficiós com a regenerador de la pell.
  • Es pot fer servir diàriament en la cura facial com a tònic o loció, proporcionant lluminositat a la pell.
  • Cura del cabell: per a cabell sec.

 

Utilització:

  • S'aplica amb gasa o cotó mitjançant suaus tocs a la pell.
  • Es pot utilitzar en compreses per aplicar a les parpelles.
  • Aromatitzant l'aigua del bany, es crea un ambient relaxant i antiestrès.

 

Precaucions:

  • Mantenir fora de labast dels nens.

 

Hidrolat de Camamilla Romana

Chamaemelum nobile, també coneguda com Manzanilla Romana, és un hidrolat amb una aroma suau i melosa. Té una fragància amarga i una olor reminiscent de les pomes. Els egipcis la utilitzaven amb fins cosmètics i per embalsamar els seus morts. És una planta herbàcia amb fulles cobertes de cabells i flors petites i fragants.

Indicacions:

  • Harmonitza el cos i la ment, promovent la calma, la pau interior i lobertura mental.
  • Es pot utilitzar diluït a l'aigua del bany o vaporitzat per calmar els nadons.
  • És apropiat per tractar l'eritema del bolquer en combinació amb hidrolat de lavanda fina.
  • És efectiu per tractar problemes de pell i coïssor.
  • Es pot utilitzar per al desmaquillatge degut al seu pH àcid.
  • Alleugereix els ulls sensibles quan s'aplica una compresa sobre les parpelles.
  • En cas de tensió nerviosa, depressió o insomni, es pot vaporitzar a l'aire.
  • Combina bé amb l'hidrolat de melissa per augmentar l'atenció, per exemple durant la conducció.
  • Descongestionant
  • Cura de la pell i dels ulls: per a les pells sensibles, ulls irritats, conjuntivitis.
  • Cura del cabell: per a cabell clar.

 

Precaucions:

  • Mantenir fora de labast dels nens.

Productes relacionats


Fabricants / Laboratoris Relacionats


 
En fer clic a 'accepteu totes les cookies', accepteu que les cookies s’emmagatzemen al dispositiu per millorar la navegació del lloc, analitzar el seu ús i col·laborar amb els nostres estudis de màrqueting.
Configuració de Cookies
Acceptar totes les cookies

Centre de preferència de la privadesa

Quan visiteu qualsevol lloc web, el mateix podria obtenir o guardar informació al vostre navegador, generalment mitjançant l'ús de cookies. Aquesta informació pot ser sobre vostè, les preferències o el dispositiu, i s'usa principalment perquè el lloc funcioni segons el que s'esperava. En general, la informació no l'identifica directament, però us pot proporcionar una experiència web més personalitzada. Ja que respectem el vostre dret a la privadesa, podeu escollir no permetre'ns utilitzar certes cookies. Feu clic a les capçaleres de cada categoria per saber-ne més i canviar les nostres configuracions predeterminades. No obstant això, el bloqueig d'alguns tipus de galetes pot afectar la vostra experiència en el lloc i els serveis que podem oferir.

[Política de cookies] [Més informació]

Permetre-les totes


Gestionar les preferències de consentiment

Galetes estrictament necessàries Actives sempre

Aquestes cookies són necessàries perquè el lloc web funcioni i no es poden desactivar als nostres sistemes. Usualment estan configurades per respondre a accions fetes per vostè per rebre serveis, com ara ajustar les seves preferències de privadesa, iniciar sessió al lloc, o omplir formularis. Podeu configurar el vostre navegador per bloquejar o alertar la presència d'aquestes galetes, però algunes parts del lloc web no funcionaran. Aquestes galetes no guarden cap informació personal identificable.

Cookies de Rendiment

Aquestes cookies ens permeten comptar les visites i fonts de circulació per poder mesurar i millorar l'exercici del nostre lloc. Ens ajuden a saber quines pàgines són les més o menys populars, i veure quantes persones visiten el lloc. Tota la informació que recullen aquestes galetes és agregada i, per tant, anònima. Si no permet aquestes galetes no sabrem quan va visitar el nostre lloc, i per tant no podrem saber quan el va visitar.

Galetes de Funcionalitat

Aquestes galetes permeten que el lloc ofereixi una millor funcionalitat i personalització. Poden ser establertes per nosaltres o per terceres parts els serveis de les quals hem afegit a les nostres pàgines. Si no permet aquestes cookies, alguns dels nostres serveis no funcionaran correctament. També permet l'emmagatzematge relacionat amb la seguretat, com ara la funcionalitat d'autenticació, la prevenció del frau i una altra protecció de l'usuari.

Cookies dirigides

Aquestes cookies poden estar a tot el lloc web, col·locades pels nostres socis publicitaris. Aquests negocis poden utilitzar-les per crear un perfil dels vostres interessos i mostrar-vos anuncis rellevants en altres llocs. No emmagatzemen informació personal directament, sinó que es basen en la identificació única del vostre navegador i dispositiu d'accés a Internet. Si no permet aquestes galetes, tindrà menys publicitat dirigida.

Galetes de xarxes socials

Aquestes galetes estan configurades per una sèrie de serveis de xarxes socials que hem afegit al lloc per permetre compartir el nostre contingut amb els seus amics i xarxes. Són capaços de fer seguiment al vostre navegador a través d'altres llocs i crear un perfil dels seus interessos. Això podrà modificar el contingut i els missatges que trobeu en altres pàgines web que visiteu. Si no permet aquestes galetes no podrà veure o utilitzar aquestes eines per compartir.


Confirmar les meves preferències

wait