Cistella: 0,00€
X Isuu Mastodon Tiktok
 • info@bio-farma.es
 • Transport gratuït a partir de 36,30€ Espanya
Cistella: 0,00€

Impotència: Causes, Tractaments i Prevenció

Problemes Sexuals a Homes: Tipus de disfunció erèctil, que van des de la impotència (incapacitat per mantenir una erecció) fins a la dificultat per aconseguir una erecció. Les causes d'aquesta condició comprenen factors físics, psicològics, hormonals i problemes de parella.

Impotència: Causes, Tractaments i Prevenció Impotència: Causes, Tractaments i Prevenció

El desig sexual és un aspecte que varia al llarg de la vida tant en homes com en dones. Aquestes variacions estan relacionades amb esdeveniments com linici o fi de relacions, embaràs, menopausa, andropausa, malalties i lús de medicaments.

Símptomes de la disminució del desig sexual:

Es poden identificar símptomes que indiquen una disminució del desig sexual, que inclouen: Una reducció significativa en linterès per mantenir relacions sexuals, que també afecta la masturbació. Preocupació per la manca de gana sexual. Absència de fantasies o motivacions sexuals.

Causes de la disminució de la libido:

Les causes de la disminució o absència de libido poden ser diverses i es poden classificar en quatre categories principals.

 • Causes físiques: Dolor durant les relacions sexuals, que poden portar a una aversió per l'acte sexual. Intervencions quirúrgiques que afecten els òrgans genitals o les mames, cosa que pot influir en l'autoimatge i la funció sexual. Malalties, com ara càncer, diabetis, artritis i malalties neurològiques. Medicaments, incloent antidepressius i altres que poden impactar a la libido. Rutina diària, com el consum excessiu dalcohol, estrès i fatiga, que poden afectar el desig sexual.

 • Causes psicològiques: Depressió i ansietat. Experiències sexuals traumàtiques. Problemes dautoestima. Antecedents de maltractament o abús sexual.

 • Causes hormonals: Menopausa, que porta a una disminució de la libido a causa de la disminució dels nivells d'estrogen i de la sequedat vaginal. Embaràs i lactància, que poden causar canvis hormonals i fatiga.

 • Andropausia en homes.

 • Problemes de parella: Conflictes i manca de comunicació en la relació. Quan cercar ajuda d'un especialista: Si la manca de desig sexual es converteix en una preocupació, es recomana cercar l'assistència d'un professional. En molts casos, aquesta situació es pot resoldre amb l'assessorament adequat.

 

Definició de libido baixa en homes:

La libido fa referència al desig d'experimentar plaer sexual. La libido baixa en homes significa la manca dinterès en el plaer sexual. Es poden identificar diversos tipus de disminució de la libido, com ara la manca de desig primari, secundari, generalitzada i situacional.

Causes de la libido baixa en homes:

Les causes de la libido baixa en homes poden ser variades i multifactorials, incloent-hi factors fisiològics, psicològics, tòxics i malalties debilitants. Algunes causes comunes inclouen l'edat, el dèficit de testosterona i els trastorns relacionats, factors psicològics, problemes de parella, malalties sistèmiques, el consum de certs medicaments i factors multifactorials.

Relació entre gana sexual i disfunció erèctil

És molt freqüent que la libido baixa s'acompanyi d'altres tipus de disfunció sexual. Per exemple, és típic que els homes amb disfunció erèctil pateixin secundàriament un descens del seu libido. I, a la inversa, també és freqüent que, homes que pateixen descens de la libido per qualsevol motiu, pateixin secundàriament disfunció erèctil.

Relació entre la testosterona i la libido

Des del punt de vista hormonal, la testosterona té un paper central en el manteniment duna funció sexual normal, especialment en lhome. És l'hormona responsable dels caràcters sexuals masculins com la barba i la musculatura més gran que la dona i també de la major gana sexual. Com cal esperar, la testosterona baixa conforma a l'edat el que explica, en part, el progressiu descens de la gana sexual que patim els homes de forma fisiològica.

Relació entre salut general, salut cardiovascular i libido

És obvi que un mal estat de salut general resulta contraproduent per a la gana sexual. Els homes que no tenen cura de la seva dieta, no fan exercici i no descansen bé, entre altres factors, tenen més probabilitats de patir problemes sexuals. En aquest punt, la salut cardiovascular és especialment important ja que la capacitat erèctil del penis depèn en gran mesura del seu funcionament correcte.

Salut psicològica i de parella

La funció sexual està clarament lligada a l'estat emocional ia la complicitat i la salut de la relació de parella. Quan hi ha problemes de parella, la gana sexual se'n ressent i val la pena posar el focus en aquest factor atès que pot aportar grans beneficis a canvi d'un petit esforç.

Com sestudia la manca de libido?

Abans de fer qualsevol prova o recomanar un tractament a cegues, cal una valoració clínica detallada per part d'un metge expert en el tema.

Entrevista clínica urològica

A la pràctica clínica, el primer que és realitzar una entrevista al pacient i una exploració física en profunditat a la recerca dels detalls següents:

Cronologia del problema: quan va començar, veure si ha progressat o si ha evolucionat molt de pressa. Per exemple, quan l'inici del problema ha estat molt brusc, és habitual que es tracti d'un problema d'ansietat situacional, un problema de parella o un altre problema emocional-psicològic.

Factors de risc per a alguna de les causes esmentades:

Malalties, presa de fàrmacs o drogues, estat general de salut, etc. Qüestionaris validats específics de funció sexual: aquests qüestionaris ens ajuden a detectar i valorar de manera objectiva i sistemàtica el desig sexual per assegurar que no ens oblidem de cap detall. Els que més utilitzem són l'International Index of Erectile Function (IIEF), el Sexual Health Inventory for Men (SHIM o IIEF-5) i el Sexual Arousal, Interest i Drive Scale (SAID).

Valoració de conflictes emocionals, interpersonals i de parella:

És un dels grans oblidats quan, en realitat, és una de les causes més freqüents i que a més es pot tractar de manera eficaç mitjançant psicoteràpia.

Exploració física

A nivell de l'exploració física busquem els detalls d'interès següents: Presència de pols a les artèries femorals que orientin cap a un problema vascular com una placa d'ateroma que impedeix el flux sanguini correcte cap al penis.

Valoració del penis

A la recerca de lesions que suggereixin malaltia de La Peyronie.

Pèrdua de caràcters sexuals masculins

Com a reducció de la barba, augment de la mida mamari o testicles de mida petita que orientin cap a un dèficit de testosterona. Avaluació del reflex cremastèric (elevació del testicle en acariciar la zona interna de la cuixa) per comprovar la integritat del centre neurològic de l'erecció. Només amb aquesta valoració clínica podem orientar la causa del problema en pràcticament el 100% dels casos. A partir d'aquí, se sol·liciten les proves que es considerin necessàries per confirmar-ne la causa i decidir el millor tractament.

Quines proves m'he de fer per estudiar la libido reduïda?

Anàlisi de sang

Primer, caldrà fer una anàlisi bàsica de salut que inclogui glucosa, lípids (colesterol, triglicèrids) hemograma i un estudi metabòlic bàsic per avaluar la funció renal i hepàtica. En segon lloc, també és imprescindible estudiar les hormones sexuals. D'entrada, almenys la testosterona total i, si se'n confirma el dèficit, ampliar l'estudi amb gonadotropines (FSH i LH). Finalment, segons la sospita i els antecedents del pacient, pot ser necessari estudiar altres hormones, principalment hormones tiroïdals i prolactina o altres paràmetres analítics més específics. Altres proves Atès que la reducció de libido pot ser secundària a una disfunció erèctil prèvia oa un trastorn de l'ejaculació, també poden ser necessàries proves dirigides a estudiar aquests altres problemes: Test de tumescència peneana nocturna. Ecografia d'artèries peneanes profundes. Angiografia d'artèries del penis.

Com es tracta?

Com sempre, l'ideal és anar a l'arrel del problema així que el tractament de la manca de gana sexual depèn de la causa.

Baixa libido d'origen psicològic

El tractament consisteix principalment en psicoteràpia orientada a tractar el problema de la base: ansietat, depressió, etc. I també psicoteràpia de parella.

Dèficit de testosterona (hipogonadisme)

Si el problema és el dèficit de testosterona, el primer és detectar si aquest és degut a un problema potencialment curable. Si no és així, amb lajuda dun especialista en endocrinologia sha de valorar linici de suplements amb testosterona. Com per exemple, Nat-SX d'Espadiet.

Fàrmacs o drogues

Quan el problema és dorigen tòxic hem de valorar el risc/benefici de retirar o mantenir el fàrmac en qüestió. Per descomptat que si es tracta de drogues, recomanarem suspendre'n l'ús de manera contundent. Però, malauradament, en cas d'opiacis o antidepressius, no sempre podem retirar la medicació. En aquests casos, hem de parlar amb el metge que indica aquests fàrmacs i estudiar si es poden retirar, reduir la dosi o canviar per una alternativa sense efectes sobre la libido. Altres problemes de salut general Independentment de la causa, millorar l'estat general de salut sempre resulta beneficiós sobre la gana sexual. Les recomanacions bàsiques són tenir cura de la dieta i el descans nocturn, fer exercici i, en la mesura que sigui possible, reduir l'estrès.

Hi ha cap risc a llarg termini?

No hi ha cap risc directe com a tal però sí de problemes relacionats. Per exemple, a nivell psicològic, es pot caure en un cercle viciós en què la depressió provoqui pèrdua de libido i aquesta, tanqui el cercle empitjorant encara més la depressió. D'altra banda, a nivell hormonal, si l'origen del problema és un dèficit de testosterona, pot provocar alteracions en altres òrgans i sistemes com osteoporosi, pèrdua de benestar psicològic o augment del risc cardiovascular.

La pèrdua de gana sexual afecta la fertilitat?

Tot i que no té perquè afectar la fertilitat a llarg termini és obvi que, la manca de gana sexual, limita les oportunitats de tenir una trobada sexual i per tant d'engendrar descendència. D'altra banda, cal tenir en compte que la repercussió sobre la fertilitat no depèn de la pròpia libido, sinó de la causa de fons que genera el problema. Per exemple, si la reducció de libido es deu a un petit conflicte emocional, es resoldrà sense més problemes. No obstant això, si es deu a un dèficit de testosterona greu oa una altra malaltia debilitant, la fertilitat sí que es podria veure afectada de forma irreversible.

Quan he de consultar el metge?

Davant de qualsevol descens de libido que afecti la teva qualitat de vida, especialment si no desencadenant clar.

Com puc augmentar el meu desig sexual?

En primer lloc, us aconsello que consulteu un uròleg per valorar l'origen del problema. Eliminar-lo d'arrel serà la millor manera d'augmentar el teu desig sexual. D'altra banda, si no tens cap problema detectable, el meu consell és que vagis a un sexòleg/òloga.

Hi ha algun tractament natural?

A nivell mèdic, un tractament natural que millori la libido i que hagi demostrat eficàcia en estudis científics és el Nat-SX d'Espadiet.

 

Disfunció erèctil: causes, diagnòstic i tractament

IMPOTÈNCIA:

 

T'explicaré què és i quan es considera un trastorn, tipus de disfunció erèctil i causes que la provoquen, com es diagnostica i com s'estudia a nivell mèdic, a quina edat comença, com es tracta i com es preveu a més d'altres dubtes freqüents. La disfunció erèctil, també coneguda com a " impotència ", és una condició en la qual un home experimenta dificultat per aconseguir i mantenir una erecció prou ferma i duradora com per tenir relacions sexuals satisfactòries. Es considera un trastorn quan aquesta dificultat passa de manera repetida i es manté en el temps. Els episodis aïllats de dificultat per a l'erecció, coneguts com a ?gatillazos?, no es consideren disfunció erèctil, ja que són comuns i solen resoldre's per si mateixos sense més repercussions.

Hi ha diversos tipus de disfunció erèctil:

 • Impotència coeundi: incapacitat per mantenir una erecció durant el coit.

 • Impotència erigerandi: incapacitat per assolir l'erecció del penis.

 • Impotència generandi: incapacitat per procrear fins i tot si s'aconsegueix penetració.

 • Impotència psíquica: quan el problema d'erecció és degut a causes psicològiques.

La disfunció erèctil no es defineix de manera quantitativa sinó qualitativa, i es classifica segons la gravetat del problema: Possibilitat d'aconseguir erecció en algunes ocasions, però no de manera consistent. Possibilitat daconseguir erecció, però no durant el temps necessari per mantenir una relació sexual satisfactòria. Possibilitat d'aconseguir erecció, però no amb prou fermesa per a la penetració. Incapacitat per aconseguir una erecció la majoria o en totes les ocasions.

Les causes de la disfunció erèctil són diverses i poden estar relacionades amb factors com l'edat, malalties cardiovasculars, diabetis, factors de risc cardiovascular (hipertensió, tabaquisme, sedentarisme, alcohol, etc.), malalties renals o neurològiques, factors psicosocials (depressió, estrès, problemes de parella), fàrmacs, drogues recreatives, malalties endocrines, trastorns del son, entre d'altres. En particular, alguns medicaments poden provocar problemes d'erecció i s'estima que fins al 25% dels problemes d'erecció són causats per tractaments farmacològics. La probabilitat de desenvolupar disfunció erèctil augmenta amb l'edat, i el risc s'incrementa significativament a partir dels 40 anys. Tot i això, la disfunció erèctil pot ser temporal o permanent, depenent de la seva causa.

El diagnòstic de la disfunció erèctil implica una avaluació clínica profunda, que inclou una entrevista mèdica, una exploració física i anàlisi de sang per avaluar factors hormonals i cardiovasculars. A més, es poden realitzar proves de tumescència peneana nocturna, ecografies d'artèries peneanes, i altres proves específiques segons calgui.

El tractament de la disfunció erèctil depèn de la causa subjacent. Això pot incloure la correcció de problemes de salut generals, el tractament de l'hipogonadisme (dèficit de testosterona), la teràpia psicològica, modificacions en l'estil de vida, medicaments com els inhibidors de la fosfodiesterasa-5, tractaments locals o dispositius mecànics, i en casos greus, cirurgia. Per prevenir la disfunció erèctil , cal prendre mesures per mantenir una bona salut cardiovascular, incloent-hi fer exercici regularment, mantenir una dieta equilibrada, evitar el tabac i l'excés d'alcohol, controlar els factors de risc com la hipertensió i la diabetis, i reduir l'estrès.

El suport de la parella és fonamental en el tractament i maneig de la disfunció erèctil, i hi ha diferents opcions de tractament en casos de disfunció erèctil en pacients amb diabetis.

Pel que fa als tractaments naturals , s'ha estudiat l'eficàcia de certs suplements i herbes per millorar la funció erèctil. Alguns dels que han mostrat resultats positius inclouen el Nat-SX, la DHEA, la L-Arginina, el ginseng i la propionil-L carnitina.


 

Fonts:

https://www.centroginecologicolua.com/disminucion-o-ausencia-de-libido-en-las-mujeres-cuales-son-los-motivos_fb41922.html

https://urologiapepauguet.com/blog/bajo-apetito-sexual-falta-libido-hombres/

https://urologiapepauguet.com/blog/disfuncion-erectil-causes-diagnostico-tractament/


Productes relacionats


ESPADIET Nat-SX 10 Càpsules

(4)

Preu: 23,70€

Opinions de Impotència: Causes, Tractaments i Prevenció


Fabricants / Laboratoris RelacionatsArticles del Blog relacionats


Categories relacionades


 
En fer clic a 'accepteu totes les cookies', accepteu que les cookies s’emmagatzemen al dispositiu per millorar la navegació del lloc, analitzar el seu ús i col·laborar amb els nostres estudis de màrqueting.
Configuració de Cookies
Acceptar totes les cookies

Centre de preferència de la privadesa

Quan visiteu qualsevol lloc web, el mateix podria obtenir o guardar informació al vostre navegador, generalment mitjançant l'ús de cookies. Aquesta informació pot ser sobre vostè, les preferències o el dispositiu, i s'usa principalment perquè el lloc funcioni segons el que s'esperava. En general, la informació no l'identifica directament, però us pot proporcionar una experiència web més personalitzada. Ja que respectem el vostre dret a la privadesa, podeu escollir no permetre'ns utilitzar certes cookies. Feu clic a les capçaleres de cada categoria per saber-ne més i canviar les nostres configuracions predeterminades. No obstant això, el bloqueig d'alguns tipus de galetes pot afectar la vostra experiència en el lloc i els serveis que podem oferir.

[Política de cookies] [Més informació]

Permetre-les totes


Gestionar les preferències de consentiment

Galetes estrictament necessàries Actives sempre

Aquestes cookies són necessàries perquè el lloc web funcioni i no es poden desactivar als nostres sistemes. Usualment estan configurades per respondre a accions fetes per vostè per rebre serveis, com ara ajustar les seves preferències de privadesa, iniciar sessió al lloc, o omplir formularis. Podeu configurar el vostre navegador per bloquejar o alertar la presència d'aquestes galetes, però algunes parts del lloc web no funcionaran. Aquestes galetes no guarden cap informació personal identificable.

Cookies de Rendiment

Aquestes cookies ens permeten comptar les visites i fonts de circulació per poder mesurar i millorar l'exercici del nostre lloc. Ens ajuden a saber quines pàgines són les més o menys populars, i veure quantes persones visiten el lloc. Tota la informació que recullen aquestes galetes és agregada i, per tant, anònima. Si no permet aquestes galetes no sabrem quan va visitar el nostre lloc, i per tant no podrem saber quan el va visitar.

Galetes de Funcionalitat

Aquestes galetes permeten que el lloc ofereixi una millor funcionalitat i personalització. Poden ser establertes per nosaltres o per terceres parts els serveis de les quals hem afegit a les nostres pàgines. Si no permet aquestes cookies, alguns dels nostres serveis no funcionaran correctament. També permet l'emmagatzematge relacionat amb la seguretat, com ara la funcionalitat d'autenticació, la prevenció del frau i una altra protecció de l'usuari.

Cookies dirigides

Aquestes cookies poden estar a tot el lloc web, col·locades pels nostres socis publicitaris. Aquests negocis poden utilitzar-les per crear un perfil dels vostres interessos i mostrar-vos anuncis rellevants en altres llocs. No emmagatzemen informació personal directament, sinó que es basen en la identificació única del vostre navegador i dispositiu d'accés a Internet. Si no permet aquestes galetes, tindrà menys publicitat dirigida.

Galetes de xarxes socials

Aquestes galetes estan configurades per una sèrie de serveis de xarxes socials que hem afegit al lloc per permetre compartir el nostre contingut amb els seus amics i xarxes. Són capaços de fer seguiment al vostre navegador a través d'altres llocs i crear un perfil dels seus interessos. Això podrà modificar el contingut i els missatges que trobeu en altres pàgines web que visiteu. Si no permet aquestes galetes no podrà veure o utilitzar aquestes eines per compartir.


Confirmar les meves preferències

wait