Cistella: 0,00€
X Isuu Mastodon Tiktok
  • info@bio-farma.es
  • Transport gratuït a partir de 36,30€ Espanya
Cistella: 0,00€

Innovació a la Cura Cutani. Transformant vides - Prospera Biotech

Prospera Biotech, llum d'esperança per a pacients de càncer, s'ha especialitzat en la cura de la pell després de tractaments com la quimioteràpia i la radioteràpia. Com a resultat dels seus estudis, han creat productes d'alta qualitat que alleugen efectes secundaris cutanis, recolzats per proves en pacients reals. Descobreix-ne la trajectòria destacada i el compromís perdurable en la transformació de vides.

Innovació a la Cura Cutani. Transformant vides - Prospera Biotech Innovació a la Cura Cutani. Transformant vides - Prospera Biotech

Prospera Biotech neix a finals del 2019 amb l'objectiu de desenvolupar productes neurocosmètics personalitzats per a cada tipus de pell sensible. Però la nostra història no comença, durant més de 20 anys ens hem dedicat a l'estudi de la pell des dels laboratoris de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

Antonio Ferrer , després de més de 20 anys dedicat a l'estudi del sistema neurosensorial dèrmic i la seva relació amb la sensibilitat cutània, va crear Prospera Biotech amb l'ambició de desenvolupar i comercialitzar productes dermocosmètics que alleugin les molèsties sensorials que presenten les pells sensibles.

Antonio Ferrer , catedràtic de la UMH i director de l'Institut de Recerca, Desenvolupament i Innovació en Biotecnologia Sanitària d'Elx (IDiBE) ha estat elegit com a representant de la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular (SEBBM) a la Federation of European Biochemical Societies ( FEBS).

PROSPERA BIOTECH s'ha centrat en l'estudi del sistema neurosensorial, un component cutani responsable important de funcions tan importants com el tacte, la percepció de la temperatura ambiental i la detecció de substàncies irritants, al·lergògenes o nocives.

Davant de situacions adverses o l'exposició a agents agressius, el sistema neurosensorial genera respostes en forma de picor o dolor i pot interaccionar amb altres components cutanis, com el sistema immune, per originar irritació i inflamació. Per tant, una cura correcta de les terminacions nervioses epidèrmiques ajuda a calmar les molèsties típiques de les pells sensibles.

Tot i que és important el sistema neurosensorial és el gran oblidat de la cosmètica.

En els darrers anys, els avenços en la neurobiologia sensorial han permès la creació de substàncies químiques específiques que actuen a les àrees neurals responsables de les sensacions incòmodes. Aquests compostos, que es deriven d'un coneixement científic i tecnològic profund, formen la base de la neurocosmètica. La neurocosmètica és una aproximació a l'àmbit de la bellesa que busca resoldre problemes de la pell a partir d'una base científica sòlida. El seu objectiu principal és alleujar les molèsties cutànies i millorar el benestar de la pell.

Amb la ferma creença que aquest coneixement hauria d'estar a l'abast de totes les persones amb pell sensible, es va fundar Prospera Biotech, que està enfocada al desenvolupament de neurocosmètics com una solució innovadora per a la cura personalitzada de les pells sensibles. El seu objectiu és crear i posar al mercat una varietat de neurocosmètics dissenyats per atendre una àmplia gamma de necessitats de les persones amb pell sensible, per tal de millorar-ne la qualitat de vida. Pells sensibles es veuen afectades per malalties o tractaments terapèutics, com ara la quimioteràpia o la radioteràpia.

Les cremes neurocosmètiques de Prospera Biotech aporten solucions innovadores per alleujar les manifestacions sensorials dèrmiques com, per exemple, picor, formigueig, sequedat i sensibilitat tèrmica de les pells sensibles.

A Prospera biotech porten 3 anys transformant tota la investigació de l' IDiBE-UMH en productes neurodermatològics que ajudin a calmar les molèsties sensorials cutànies. IDiBE és l'institut que ha sabut aprofitar l'emprenedoria per posar en valor la ciència translacional al servei de la societat.

El seu primer producte Nocisens® és una crema per a la pell atòpica o atòpia, lliure d'ingredients agressius, hipoal·lergènica i apta per a tot tipus de pell sensible i pell atòpica que ajuda a disminuir les molèsties típiques de la sensibilitat dèrmica.
Gràcies a la seva acurada formulació amb ingredients neurocosmètics, Nocisens® exerceix una triple acció sobre la pell:

- Hidrata en profunditat.
- Restaura lequilibri natural de la pell, enfortint la barrera dèrmica i evitant la pèrdua daigua.
- Exerceix una potent acció antioxidant que prevé el dany cel·lular.

El repte següent va ser fer un assaig internacional per a la prevenció de la neuropatia associada al tractament de quimioteràpia, el principal efecte secundari responsable de l'abandonament del tractament oncològic. Per tal de fer aquest assaig es va obrir una ronda de finançament a través de la plataforma de crowdfunding Capital Cell.

A IDiBE - UMH Institut de Recerca, Desenvolupament i Innovació en Biotecnologia Sanitària d'Elx, treballen activament per apropar el coneixement en biotecnologia sanitària a la societat i als pacients. Les seves àrees de recerca abasten des de patologies com el càncer i la diabetis a la recerca en malalties infeccioses, dolor o desenvolupament de biosensors i materials avançats. A més d'apostar per la docència de qualitat, la internalització de la investigació i la divulgació de la ciència.

Un dels descobriments de l'IBIDE és que els antitumorals més usats a la quimioteràpia (taxans i sals de platí) augmenten l'excitabilitat de les terminacions neurosensorials cutànies, provocant una hipersensibilització a estímuls tèrmics i mecànics que podria explicar l'elevada sensibilitat palmoplantar que pateixen els pacients tractats.

Els productes neurodermatològics desenvolupats per Prospera Biotech busquen restaurar lequilibri daquest sistema neurosensorial. Utilitzen ingredients neuromoduladors, ingredients actius que exerceixen la seva acció sobre el sistema neurosensorial cutani, que és el causant de les sensacions molestes de picor, coïssor o dolor.

Oncapsisens® altre producte de Prospera biotech, és una crema neurodermatològica, destinada a enfortir l'equilibri de la pell ajudant a calmar les molèsties típiques de pells sotmeses a quimioteràpia .

El 80% dels voluntaris que van participar a l'assaig d'eficàcia d'Oncapsisens® van manifestar sentir un alleugeriment evident de les sensacions incòmodes derivades dels seus tractaments amb quimioteràpia. Per cada Oncapsisens® que s'adquireix es dóna una part dels beneficis a l' Associació Espanyola Contra el Càncer .

Per això, els Investigadors de la UMH imprimeixen pell en 3D i la uneixen amb el sistema nerviós per entendre mecanismes moleculars causants de patologies:

L'equip d'investigadors de l'Institut de Recerca, Desenvolupament i Innovació en Biotecnologia Sanitària d'Elx (IDiBE) de la Universitat Miguel Hernández (UMH) ha desenvolupat un model de pell humana inervada mitjançant impressió 3D per entendre mecanismes causants de diverses patologies que afecten el sistema nerviós sensorial i els símptomes dels quals es manifesten a la pell. La investigadora de l'IDiBE Àsia Fernández assenyala que fins ara s'ha utilitzat pell obtinguda per bioimpressió per al tractament de grans cremades, però no s'ha inclòs fins ara en sistema sensorial. El que s'intenta en aquest projecte és connectar els dos sistemes, la pell i el sistema nerviós, per ajudar a entendre els mecanismes moleculars responsables de patologies sensorials.

Impressora 3D de de pell

Font: arxiu UMH

La catedràtica de l'Àrea de Biologia Molecular i Cel·lular de la UMH Àsia Fernández explica que en aquest projecte intenten ?unir el sistema nerviós-sensorial; és a dir, connectar i inervar aquesta pell per tal de donar a la pell capacitat sensorial. És un model que podria ser molt útil no només per comprendre els mecanismes moleculars de patologies dermatològiques, sinó també per estudiar la toxicitat de determinats compostos, de fàrmacs, fins i tot de cosmètics, per veure que no produeixen irritació ni alteren la pell?.

Des del punt de vista de patologies a la pell com pugui ser psoriasi o pruïja, aquesta investigació ajudarà a descobrir nous fàrmacs que puguin ser útils. L'equip de l'IDiBE de la UMH ha comprovat que aquests fenòmens tenen lloc amb la intervenció de la sensibilització de la pell del sistema nerviós perifèric. Actualment, s'està duent a terme l'extracció de cèl·lules de la pell mitjançant mostres humanes, obtingudes de cirurgies que permeten obtenir quantitats suficients per poder obtenir pell impresa. El repte és inervar aquesta pell amb neurones sensorials humanes obtingudes a través de la transdiferenciació de fibroblasts, un tipus cel·lular present a la pell.

L'obtenció de pell mitjançant impressió 3D permet reduir l'ús d'animals i crear un sistema similar a l'humà. Segons explica Àsia Fernández, "els resultats obtinguts amb aquest sistema d?estudi serien més fàcilment traslladables a la clínica, i reduiria l?alta taxa de fracàs que trobem quan intentem extrapolar els resultats obtinguts en animals en ser humà".

Àsia Fernandez Carvajal ha explicat que un dels objectius científics és el desenvolupament d'un model de pell artificial que incorpori en sistema neurosensorial i que amb aquest model es podria no només comprendre els mecanismes moleculars de patologies dermatològiques, sinó també estudiar la toxicitat de determinats compostos (com fàrmacs o cosmètics), per veure que no produeixen irritació ni alteren la pell.
Gràcies a aquesta nova característica, es podran realitzar estudis (contra melanoma o psoriasi, per exemple) amb més capacitat de translació (ja que el model s'assembla més al teixit real) i es podrà reduir la investigació en animals.
L'HMGP és un ingredient neurocosmètic nou sorgit dels resultats de recerca de l'IDIBE (Institut d'Investigació, Desenvolupament i Innovació en Biotecnologia Sanitària de la UMH) a partir d'un compost natural que actua sobre els receptors sensorials de la pell. Segons el Dr. Antonio Ferrer, director de l'IDIBE ?La seva acció restaura l'equilibri dels terminals nerviosos epidèrmics, ajudant a millorar les molèsties sensorials produïdes pels tractaments oncològics com la hipersensibilitat a mans i peus que provoca la quimioteràpia.?

Oncapsisens®, una crema neuromoduladora que conté HMGP juntament amb altres agents hidratants.

La innovadora fórmula d'aquesta crema neuromoduladora sorgeix a l'IDIBE-UMH després de més de 20 anys d'estudi del sistema neurosensorial, els seus receptors i els mecanismes en què estan implicats i els estudis científics que donen suport al mecanisme d'acció han estat publicats recentment a la revista British Journal of Pharmacology. La importància d'aquests receptors ha estat, a més, destacada per la comunitat científica en concedir el premi Nobel de Fisiologia i Medicina 2021 als Drs. David Julius i Ardem Patapoutian pels seus estudis sobre els termoreceptors i mecanoreceptors cutanis i la seva implicació terapèutica.

Els pacients sotmesos a quimioteràpia poden desenvolupar una hipersensibilitat cutània que pot cursar amb dolor abrasiu, calor, formigueig i fins i tot sensacions de punxades o descàrregues elèctriques molt molestes a les extremitats. Aquestes persones experimenten, a més, una elevada sensibilitat tèrmica i mecànica a les mans i als peus, per la qual cosa qualsevol fregament o canvi de temperatura els produeix molèsties.

Aquestes sensacions indesitjades es presenten entre el 40% i el 80% dels pacients (depenent del tractament oncològic) i són molt molestes, arribant a haver de reduir les dosis o fins i tot a abandonar els tractaments fins al 40% dels casos, sense que, fins ara, disposessin d'una alternativa per calmar-les.

Amb Oncapsisens® l'objectiu de Prospera Biotech ha estat augmentar la qualitat de vida dels pacients durant el tractament oncològic .

Oncapsisens®, en ser un producte neurocosmètic es pot fer servir sense recepta mèdica i adquirir-se a https://bio-farma.es/comprar/f/prospera-biotech/oncapsisens-30-ml. Aquest tipus de productes també són anomenats soft-cosmetics ja que utilitzen ingredients actius que, després d'exercir la seva funció, són metabolitzats per la pell.

Els pacients oncològics que pateixen efectes secundaris a la pell com a conseqüència de la quimioteràpia ja compten al mercat amb una fórmula neurocosmètica desenvolupada per la biotecnològica espanyola Prospera per mitigar aquesta molesta hipersensibilitat que arriba, fins i tot, a provocar l'abandonament del tractament .

La culminació amb èxit del projecte de la companyia sorgida de la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH) s'ha produït després de més de dues dècades d'estudi del sistema neurosensorial, els receptors i els mecanismes en què estan implicats. Els estudis científics que avalen el seu mecanisme d'acció han estat recentment publicats a la revista British Journal of Pharmacology .

 

mans d'adult cuidant les mans d'un bebè

La fórmula de Prospera Biotech és fruit de la seva investigació neurocosmètica i està desenvolupada per mitigar la hipersensibilitat que la quimioteràpia causa als pacients i que fins i tot pot provocar l'abandonament del tractament.

La importància dels receptors que donen suport al projecte de Prospera ha estat, a més, destacada per la comunitat científica en concedir el premi Nobel de Fisiologia i Medicina 2021 als Drs. David Julius i Ardem Patapoutian pels seus estudis sobre els termoreceptors i mecanoreceptors cutanis i la seva implicació terapèutica.

Aquest tipus de productes també són anomenats soft-cosmetics ja que utilitzen ingredients actius que, després d'exercir la seva funció, són metabolitzats per la pell.

Prospera Biotech ve desenvolupant formulacions neurocosmètiques per a la cura de molèsties de la pell , més enllà del revolucionari producte cosmètic per mitigar les molèsties dels tractaments oncològics.

Entre els seus productes basats en la innovació es troben Nocisens ® i Nocisens ® Intense per a la cura de la pell sensible amb tendència atòpica i Nocisens ® Baby per la cura de la zona del bolquer en nadons. Properament sortirà a la llum Nocisens® Oil , per totes aquelles persones que necessiten hidratació i cura de la pell a tot el cos oa zones extenses.

La startup ja té una cartera amb nous productes, entre els quals hi ha formulacions per a la sensibilitat en zones íntimes com Vulvisens ® o per a l'excessiva sudoració, Ecrisens ® sempre amb principis actius que tenen com a diana els terminals nerviosos que connecten la pell amb el sistema neurosensorial.


https://idibe.umh.es/2022/12/21/antonio-ferrer-representante-espanol-federation-european-biochemical-societies/

https://comunicacion.umh.es/2023/09/19/investigadores-de-la-umh-imprimen-piel-en-3d-y-la-unen-con-el-sistema-nervioso-para-entendre- mecanismes-moleculars-causants-de-patologies/

https://www.anisalud.com/actualidad/notas-de-prensa-anis/8631-una-biotech-espa%C3%B1ola-presenta-la-primera-f%C3%B3rmula-para-cuidar-las- molèsties-sensorials-dels-tractaments-oncol%C3%B3gics

https://www.elespanol.com/invertia/disruptores-innovadores/disruptores/startups/20220421/primera-crema-efectos-quimioterapia-lleva-espanol-mercado/666433427_0.html

https://www.alimente.elconfidencial.com/bienestar/2022-05-15/crema-reduce-sensibilidad-quimioteràpia-en-piel_3422877/

https://www.infosalus.com/assistència/noticia-cientificos-espanoles-crean-crema-neuromodiladora-millora-estat-pell-quimioteràpia-20220505165136.html

https://www.trilogy-umh.es/noticias/

https://www.antena3.com/noticias/ciencia/logran-imprimir-piel-3d-que-podran-investigar-enfermedades-cutaneas-relacionadas-sistema-nervioso_20230920650b2b114fd7bf0001a7282d.html

https://dialnet.unirioja.es/exemplar/558126 ( Any 2020 , Vol. 18 , Número 3 Pàg. (162-172))


Productes relacionats


PROSPERA BIOTECH Vulvisens 30 ml

(4)

Preu: 32,84€ En oferta

Opinions de Innovació a la Cura Cutani. Transformant vides - Prospera Biotech


Fabricants / Laboratoris Relacionats


 
En fer clic a 'accepteu totes les cookies', accepteu que les cookies s’emmagatzemen al dispositiu per millorar la navegació del lloc, analitzar el seu ús i col·laborar amb els nostres estudis de màrqueting.
Configuració de Cookies
Acceptar totes les cookies

Centre de preferència de la privadesa

Quan visiteu qualsevol lloc web, el mateix podria obtenir o guardar informació al vostre navegador, generalment mitjançant l'ús de cookies. Aquesta informació pot ser sobre vostè, les preferències o el dispositiu, i s'usa principalment perquè el lloc funcioni segons el que s'esperava. En general, la informació no l'identifica directament, però us pot proporcionar una experiència web més personalitzada. Ja que respectem el vostre dret a la privadesa, podeu escollir no permetre'ns utilitzar certes cookies. Feu clic a les capçaleres de cada categoria per saber-ne més i canviar les nostres configuracions predeterminades. No obstant això, el bloqueig d'alguns tipus de galetes pot afectar la vostra experiència en el lloc i els serveis que podem oferir.

[Política de cookies] [Més informació]

Permetre-les totes


Gestionar les preferències de consentiment

Galetes estrictament necessàries Actives sempre

Aquestes cookies són necessàries perquè el lloc web funcioni i no es poden desactivar als nostres sistemes. Usualment estan configurades per respondre a accions fetes per vostè per rebre serveis, com ara ajustar les seves preferències de privadesa, iniciar sessió al lloc, o omplir formularis. Podeu configurar el vostre navegador per bloquejar o alertar la presència d'aquestes galetes, però algunes parts del lloc web no funcionaran. Aquestes galetes no guarden cap informació personal identificable.

Cookies de Rendiment

Aquestes cookies ens permeten comptar les visites i fonts de circulació per poder mesurar i millorar l'exercici del nostre lloc. Ens ajuden a saber quines pàgines són les més o menys populars, i veure quantes persones visiten el lloc. Tota la informació que recullen aquestes galetes és agregada i, per tant, anònima. Si no permet aquestes galetes no sabrem quan va visitar el nostre lloc, i per tant no podrem saber quan el va visitar.

Galetes de Funcionalitat

Aquestes galetes permeten que el lloc ofereixi una millor funcionalitat i personalització. Poden ser establertes per nosaltres o per terceres parts els serveis de les quals hem afegit a les nostres pàgines. Si no permet aquestes cookies, alguns dels nostres serveis no funcionaran correctament. També permet l'emmagatzematge relacionat amb la seguretat, com ara la funcionalitat d'autenticació, la prevenció del frau i una altra protecció de l'usuari.

Cookies dirigides

Aquestes cookies poden estar a tot el lloc web, col·locades pels nostres socis publicitaris. Aquests negocis poden utilitzar-les per crear un perfil dels vostres interessos i mostrar-vos anuncis rellevants en altres llocs. No emmagatzemen informació personal directament, sinó que es basen en la identificació única del vostre navegador i dispositiu d'accés a Internet. Si no permet aquestes galetes, tindrà menys publicitat dirigida.

Galetes de xarxes socials

Aquestes galetes estan configurades per una sèrie de serveis de xarxes socials que hem afegit al lloc per permetre compartir el nostre contingut amb els seus amics i xarxes. Són capaços de fer seguiment al vostre navegador a través d'altres llocs i crear un perfil dels seus interessos. Això podrà modificar el contingut i els missatges que trobeu en altres pàgines web que visiteu. Si no permet aquestes galetes no podrà veure o utilitzar aquestes eines per compartir.


Confirmar les meves preferències

wait