Cistella: 0,00€
Isuu Mastodon
  • info@bio-farma.es
  • Transport gratu´t a partir de 36,30Ç Espanya
Cistella: 0,00€

Que sabem de la pneum˛nia del pulmˇ blanc que afecta nens

Pneum˛nia del pulmˇ blanc, pneum˛nia ambulant, causada per Mycoplasma pneumoniae. Dolor de gola. Els sÝmptomes sˇn: Esternuts,,Tos, Rinorrea, SibilÓncia, Mal de cap, Infecciˇ a l'o´da. Dolor al pit.

Que sabem de la pneum˛nia del pulmˇ blanc que afecta nens Que sabem de la pneum˛nia del pulmˇ blanc que afecta nens

La pneumònia per micoplasma , també coneguda com ? pneumònia ambulant ? o ? pneumònia de pulmó blanc ?, és una infecció bacteriana que afecta principalment el sistema respiratori.

Causes i símptomes La pneumònia per micoplasma és causada pel bacteri Mycoplasma pneumoniae , que es transmet a través de gotetes que s'alliberen quan una persona infectada tus o esternuda. Els símptomes generalment es desenvolupen d'aquí a dues o tres setmanes de l'exposició i inclouen: - Dolor de coll - Esternuts - Tosser - Rinorrea - Sibilàncies - Mal de cap - Infecció a l'oïda - Dolor al pit.

Tractament i Prevenció : Si bé la pneumònia per micoplasma es pot tractar amb antibiòtics, no hi ha una vacuna per a la seva prevenció. La forma més eficaç de protegir-se és practicar una bona higiene , inclòs rentar-se les mans amb freqüència i evitar el contacte proper amb persones malaltes.

Cada dia, a l' Hospital Infantil de Pequín , hi ha una marabunta de pares amb els seus fills als braços esperant que els atengui un metge. Quan arriben a l'Hospital han d'esperar una mitjana de 40 minuts només per agafar el tiquet de la màquina. i, a esperar després el seu torn.

Amb el seu número ja en mà, observen amb estupor el monitor de la pantalla que els indicava el nombre de persones que tenen abans que els atenguin, una mitjana de 400 persones per davant per passar consulta. Això representa una mitjana de 16 hores esperant. Als passadissos i sales d'espera molts pares es tiren a terra per dormir amb els fills. Per a qualsevol gestió, ja sigui agafar un tiquet per a una infusió, esperar la consulta o pagar els medicaments, la quantitat d'aglomeracions és la mateixa.

L'escena recorda quan els hospitals es van col·lapsar durant la primera (i no gaire llunyana) gran onada de covid , que a la Xina no va arribar fins a finals de desembre de 2022 i es va estendre fins a principis de febrer de 2023. La potència asiàtica, després de tres anys amarrada a la seva política de confinaments, bloquejos de ciutats i proves PCR diàries, va aixecar de cop totes les restriccions, provocant una pressió sense precedents al sistema sanitari.

Gairebé un any després, molts hospitals tornen a estar desbordats pel fet que les autoritats han qualificat com a "barreja de patògens" , tot ells vells coneguts que segons les autoritats xineses havien estat els últims anys apartats de circulació per la sobreprotecció de la població -mascaretes , distanciament físic i llargues quarantenes a casa- durant la pandèmia.

Rècord de nens a l'hospital infantil de Tianjin

A Tianjin, a 30 minuts amb tren de Pequín, l'hospital infantil va comunicar dilluns que està atenent un rècord de més de 13.000 pacients pediàtrics diàriament . Si marxem al sud, fins a la ciutat de Dongguan, diverses escoles primàries han suspès les classes, per recomanació de les autoritats, ja que en moltes aules més d'un terç dels alumnes van començar a tenir símptomes forts de grip. Molts pares es queixen que s'han hagut de gastar una fortuna en hospitals privats perquè als centres públics estan saturats.

Els confinaments durant la pandèmia van impedir la circulació dels virus estacionals i això ha fet que moltes persones no hagin tingut oportunitat de desenvolupar immunitat contra aquests microorganismes, començant per nens molt petits que estan passant la seva primera grip amb tres anys de retard , expliquen els metges des de l'àrea de pediatria de l'Hospital Taiyanghua de Xangai, que asseguren que al novembre van poder rebre un 200% més de visites que el mateix període de l'any anterior.

A l'Hospital de Xangai, la sala d'infusions, igual que al de Pequín, està plena de gom a gom i hi ha molts nens repartits pels passadissos que estan rebent medicaments per la via intravenosa. Hi ha molts casos d' influença , que és més greu en els menors de cinc anys.

A l'Hospital General de Huasang, al centre de Xangai, la sala d'Emergències s'està omplint aquests dies de gent gran amb fortes grips i Covid. Alguns especialistes ja parlen que comença una segona onada forta d'infeccions pel SARS-CoV-2 que està augmentant els ingressos entre la població més gran. L'àrea infantil del centre també està rebent un gran nombre de pares amb nens que pateixen pneumònia per mycoplasma , una infecció bacteriana comuna que generalment afecta els més petits.

Pneumònies bacterianes resistents als antibiòtics

Tot i que aquesta pneumònia generalment es tracta amb antibiòtics -macròlids- , una dependència excessiva d'aquests medicaments ha portat el patogen a desenvolupar resistència ?, explica Benjamin Cowling, epidemiòleg de la Universitat de Hong Kong, on també estan reportant un augment d'aquestes pneumònies en nens En els estudis que s'estan realitzant a Pequín, la qual cosa s'està veient que les taxes de resistència de pneumònies per mycoplasma als macròlids estan entre el 70% i el 90%. aquest any.

Un còctel de factors darrere de l'explosió de casos

El meu Feng, el portaveu del ministeri, va assegurar que els recents grups d'infeccions respiratòries són causats per una superposició de virus comuns com el de la influença, els rinovirus, el virus respiratori sincitial (VSR) i l'adenovirus , així com per bacteris com la mycoplasma, que és la que està provocant l'onada de pneumònia "ambulant" als nens.

"S'han de fer esforços per implementar mesures efectives de prevenció i control d'epidèmies en llocs clau amb poblacions denses, com escoles, institucions de cura infantil i residències de gent gran", va dir Mi. "Això inclou minimitzar el moviment de personal i les visites".

A la mateixa compareixença va intervenir el doctor Wang Huaqing, cap del programa d'immunització del Centre per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC), que va precisar que les infeccions per mycoplasma es van observar principalment entre el grup d'edat de cinc a 14 anys , mentre que la resta es van emmalaltir principalment pels diferents tipus i combinacions de virus.

La pneumònia per mycoplasma, que afecta principalment els nens i els símptomes més comuns són mal de cap, de gola, tos i febre .

Però el focus internacional no s'ha posat sobre la Xina fins que l'OMS va fer pública la petició després d'un informe de ProMed , la xarxa de vigilància de brots que va alertar per primera vegada el món sobre el Covid, que citava una "pneumònia no diagnosticada" concentrada al nord del gegant asiàtic. Recorda això a aquella declaració de l'OMS del 5 de gener del 2020 en què esmentava una "pneumònia de causa desconeguda" a Wuhan.

Tot i l'enrenou mediàtic, l'OMS va deixar clar des del principi que aquests casos estranys que citava ProMed -la primera font dels quals va ser un article en un diari tailandès que parlava de misteriosos casos de pneumònia- podrien estar associats amb el mateix brot de pneumònia reportat per les autoritats xineses . Divendres passat, Pequín va respondre a la sol·licitud d'informació de l'OMS, assenyalant que no havia detectat cap patogen nou i que l'augment de malalties respiratòries es deu en part al fet que és el primer hivern des de l'aixecament de les restriccions pel Covid- 19.

Què sabem dels brots de pneumònia infantil registrats a la Xina?

Una menor immunitat, més marcada en nens, després de la retirada de restriccions per la Covid-19 podria ser la clau. A això se sumaria la circulació de patògens hivernals.

La preocupació per la salut s'ha tornat a instal·lar a la Xina i, en conseqüència, entre les autoritats sanitàries mundials. La Comissió Nacional de Salut del gegant asiàtic, a través del seu sistema de vigilància que va alertar de la covid-19, ha observat un augment , al qual ja ha qualificat de brot, dels casos de pneumònia en nens .

Les dades provenen del sistema ProMed , eina mundial de monitorització de brots de malalties d'humans i animals, que va notificar fa una setmana l'increment d'una 'pneumònia no diagnosticada' entre la població infantil .

Encara que s'estén ràpidament, encara no hi ha dades concloents, per la qual cosa l' Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat a les autoritats sanitàries xineses, de manera oficial, tota la informació detallada disponible .

A Espanya , el Ministeri de Sanitat, estarà 'vigilant' i 'proactiu', segons ha assenyalat el seu titular, Mónica García, ia l'espera de les notificacions que reuneixi l'OMS.

Les primeres estimacions atribueixen aquest augment a l'aixecament de les restriccions per la covid-19 ia la circulació de patògens coneguts com la grip, el 'Mycoplasma pneumoniae' que generalment afecta els nens més petits, el virus respiratori sincitial (VRS) i el SARS -CoV-2.

Immunitat parcial

Precisament, el 'Mycoplasma' sembla ser el principal protagonista bacterià d'aquest brot -encara que hi podria haver altres patògens implicats i actuant en combinació- , i que, segons les autoritats sanitàries de Pequín, augmenta aquest hivern a mesura que s'han anat eliminant les mesures anti-covid-19 en aquest país.

De fet, les darreres dades dels sistemes d'Epidemiologia de la Xina, amb proves de laboratori, indiquen que no s'han detectat nous o inusuals patògens i segueixen atribuint l'augment de casos a una reducció de la immunitat davant dels virus respiratoris des de la retirada de les restriccions per la covid-19.

Tot i això, i davant l'espera de noves notícies, les autoritats xineses recalquen la necessitat de millorar la vigilància als centres de salut i entorns comunitaris en malalties com el rinovirus, el virus respiratori sincitial i la grip estacional, principalment del cep H3N2 per la qual s'indica la importància de la vacunació .

Segons dades de la Societat Espanyola de Medicina Interna (SEMI) , El 'M. pneumoniae' o agent d'Eaton colonitza el nas, la gola, la tràquea i les vies aèries inferiors afectats i es dissemina a través de les gotícules respiratòries.

Els nens s'afecten en major proporció que els adults probablement perquè aquests tenen immunitat parcial a causa d'una exposició prèvia, assenyalen des de SEMI, entitat que considera que la prevenció de la malaltia per Mycoplasma és problemàtica: l' aïllament de les persones infectades reduiria, teòricament, el risc d'infecció.

Pneumònies atípiques

Fins aquí, els fets constatats. Però, a partir d'ells, què en sabem més, què es pot fer, què podem esperar?

"Els brots de pneumònies atípiques en menors d'edat no són infreqüents al nostre medi . A més, en un context d'increment de casos de virus respiratori sincitial (VRS), la situació descrita sembla respondre a patrons prèviament ja observats ", segons indica SMC Adrián Hugo Aginagalde , especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, coordinador de la Secció de Salut Pública de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Bilbao i cap de servei de la Unitat de Vigilància Epidemiològica i Informació Sanitària de Gipuzkoa.

A diferència de les infeccions respiratòries virals, els casos per Mycoplasma, bacteris que causen infeccions respiratòries, ?són més difícils de confirmar. Són més lleus, no requereixen hospitalització i es tracten com a pneumònies adquirides a la comunitat , però el tractament antibiòtic empíric, sense confirmació microbiològica, dificulta després esbrinar el patogen, atès que el creixement en mostres d'esput està inhibit per la seva acció".

Segons les seves dades, al nostre mitjà "s'han vist circumstàncies similars i no han tingut impacte assistencial. Tot i això, fins a la confirmació per altres vies, com la serològica, és aviat per tenir una avaluació definitiva del risc que pot suposar".

L'OMS demana a Pequín informació sobre el brot de pneumònia en nens

ProMed va emetre una notificació sobre una epidèmia de "pneumònia no diagnosticada" en grups de nens que estava concentrada al nord de la Xina.

Aquest és el primer hivern des del 2019 que la Xina ho passa sense els extrems bloquejos sota la política de la covid zero. Està a punt de fer un any de les protestes socials que van accelerar la decisió de les autoritats d'aixecar les restriccions. La pandèmia va quedar enrere i el gegant asiàtic va passar pàgina més ràpid del que s'esperava. Però aquests dies, bussejant per les xarxes socials, tornen a circular vídeos d'hospitals desbordats per culpa d'un brot de pneumònia que està colpejant sobretot nens al nord del país.

A la capital, Pequín, el Centre per al Control i Prevenció de Malalties va anunciar a principis de mes que a l'Hospital Infantil hi havia 3.500 pacients ingressats amb infecció respiratòria i que això es devia a un brot de Mycoplasma pneumoniae , també coneguda com a "pneumònia ambulant" ", un bacteri que provoca malalties pulmonars.

Quan en plataformes com Weibo, el germà xinès de X, es van començar a compartir aquesta setmana fotografies i vídeos de sales d'espera d'hospitals plenes de pares amb els fills petits als braços, els funcionaris de salut van sortir en roda de premsa per advertir que el país està passant per un pic de malalties respiratòries estacionals , com l'esmentada pneumònia, la influença -sent actualment el cep dominant la H3N2- o un repunt de casos de covid.

Al Huashan Hospital de Xangai, diversos metges expliquen a aquest diari que porten des d'octubre notant més afluència de pacients amb malalties respiratòries per culpa de la circulació de patògens coneguts , i que altres anys, a causa de les restriccions de la pandèmia, no hi havia aquesta pressió hospitalària per la protecció de l'ús de les màscares i els confinaments.

Alerta de ProMed

Però l'alerta va saltar dimarts a la nit quan ProMed, un gran sistema de vigilància que monitoreja els brots de malalties a tot el món, va emetre una notificació sobre una epidèmia de "pneumònia no diagnosticada" en grups de nens que estava concentrada al nord de la Xina, en llocs com Pequín o la província de Liaoning, separats per més de 600 quilòmetres. El desembre del 2019, ProMed ja va publicar un informe amb preguntes sobre la llavors estranya pneumònia que circulava a la ciutat de Wuhan i que després va resultar a la pandèmia de covid-19.

L'alerta emesa per ProMed va fer que l' Organització Mundial de la Salut (OMS) sol·licités oficialment el 22 de novembre de 2023 a Pequín que detallés tota la informació sobre l'augment de malalties respiratòries. En el comunicat, l'OMS assenyala que no és clar si aquests casos estan associats amb el brot de pneumònia reportat anteriorment per les autoritats xineses o si es tracta d'un brot separat.

"Molts països van tenir brots de malalties respiratòries després d'aixecar els bloquejos. La malaltia podria ser qualsevol cosa. Necessitem més informació sobre els símptomes, l'epidemiologia i el que s'ha provat", va publicar a X la doctora Krutika Kuppalli, que forma part del programa d'emergència de l'OMS

L'agència de salut global va dir que ha sol·licitat a Pequín informació epidemiològica i clínica addicional, així com resultats de laboratori de les infeccions reportades als menors. També ha demanat més informació a les autoritats sanitàries del gegant asiàtic sobre les tendències en la circulació de patògens coneguts i la càrrega actual sobre els sistemes d'atenció mèdica.

27 de Novembre 2023

REGNE UNIT CONFIRMA NOU VIRUS.

El Regne Unit ha confirmat el primer cas humà d'un nou cep de grip porcina, H1N2.

L'individu va donar positiu pel virus a North Yorkshire i va tenir símptomes lleus, recuperant-se posteriorment.

L'Agència de Seguretat Sanitària del Regne Unit està rastrejant activament els contactes i investigant-ne la font.

Aquesta variant difereix del cep H1N1 del brot del 2009 i fins ara no ha mostrat una transmissibilitat clara ni casos relacionats al Regne Unit.

La grip porcina es transmet típicament de porcs a humans, encara que és poc comú que es transmeti de persona a persona.

La UKHSA aconsella les persones amb símptomes respiratoris que evitin el contacte, especialment amb persones vulnerables.

28 de novembre de 2023

S'INSTA PRECAUCIÓ TIPUS COVID MENTRE L'OMS INVESTIGA EL NOU AUGMENT DE MALALTIES RESPIRATÒRIES A LA XINA

Els científics demanen precaució davant la preocupació d?una possible nova pandèmia després d?un augment de malalties respiratòries i grups de pneumònia entre els nens a la Xina.

L'Organització Mundial de la Salut ha sol·licitat més informació a la Xina, però els experts subratllen la necessitat de detalls diagnòstics abans de treure'n conclusions.

Les similituds entre aquesta alerta i l'avís inicial de COVID-19 han generat preocupació, encara que els científics suggereixen que poden indicar un augment d'infeccions respiratòries comunes o un ressorgiment de COVID-19 en lloc d'un patogen nou.

Mentre que alguns qüestionen la naturalesa real de les malalties no diagnosticades, els experts ressalten la importància de la resposta de la Xina a l'OMS i esperen una avaluació addicional.

Les preocupacions sobre la transparència tant de l'OMS com de la Xina, derivades dels primers dies de la COVID-19, se sumen a l'escrutini. La Xina té 24 hores per respondre a la sol·licitud dinformació de lOMS.

29 de Novembre de 2023

Treballadors vestits amb materials perillosos a la Xina enmig d'un misteriós brot de pneumònia. Es fan comparacions de Covid-19.

Imatges aterridores mostren treballadors de la salut amb vestits protectors desinfectant escoles a la Xina.

Els Països Baixos informen d'un augment alarmant de pneumònia entre els nens, semblant al brot de la Xina.

Les autoritats sanitàries d'Utrecht constaten un "sorprenent" augment de nens malalts des de l'agost.

Els casos holandesos gairebé dupliquen el bec de l'any passat i afecten predominantment nens de 5 a 14 anys.

Els hospitals de la Xina enfronten una aclaparadora quantitat de nens malalts amb símptomes similars.

Els funcionaris de Beijing citen les malalties estacionals com la causa de les restriccions posteriors a Covid.

Els experts en salut mundial segueixen de prop la situació per detectar possibles implicacions més àmplies.

30 de novembre de 2023

Brot de pneumònia en nens nord-americans: Ohio contraataca, l'OMS investiga la crisi de la Xina!

Ohio està lluitant contra un aterridor brot de pneumònia pediàtrica, fet que va provocar la creació d'un carril ràpid d'emergència per a nens, mentre els Estats Units enfronten una emergència de salut similar a la de la Xina.

Els Estats Units s'estan recuperant d'un fort augment de les infeccions respiratòries infantils, molt semblant a l'alarmant brot de la Xina.

L'Organització Mundial de la Salut exigeix urgentment els registres de brots de la Xina, cosa que indica la gravetat d'aquesta amenaça per a la salut mundial.

DINAMARCA DECLARA EPIDÈMIA DE NEUMONIA EN TRIPLICAR-SE ELS CASOS

ELS HOSPITALS DE LA XINA LLUITEN PER MANTENIR-SE AL DIA DEL BRT

- L'augment dels casos de pneumònia per Mycoplasma va començar a l'estiu i s'ha intensificat triplicant la setmana passada des de mitjans d'octubre.

- Els informes dels Països Baixos també destaquen un augment notable dels casos de pneumònia entre nens i joves des de l'agost.

- Sorgeixen preocupacions a nivell mundial a mesura que la Xina s'enfronta a hospitals i clíniques pediàtriques saturades, atribuint el cep a una barreja de virus respiratoris, inclosa la pneumònia per Mycoplasma, comunament coneguda com a "pneumònia ambulant".

PANDÈMIA DE PULMÓ BLANC D'OHIO

Els temors d'un brot semblant al de la Xina s'apoderen de la nació.

Ohio, s'enfronta a un preocupant augment de casos de pneumònia pediàtrica, anomenat "síndrome del pulmó blanc".

És el primer estat dels EUA que informa d'un brot semblant a la situació a la Xina.

Els funcionaris de salut expressen la seva preocupació per un possible brot hivernal similar al que aclapara els hospitals xinesos.

Tot i la preocupació localitzada, una font dels CDC afirma que a nivell nacional no hi ha res extraordinari.

MASSACHUSETTS SEGON ESTAT DELS EUA QUE REPORTA MISTERIOSA ONADA DE NEUMONIA

BROT DE 'PULMÓ BLANC' DESPRÉS DE L'AUGMENT DE CASOS A LA XINA I EUROPA

Sorgeixen preocupacions a nivell mundial, i els CDC enfronten pressió per proporcionar informació sobre el brot de pneumònia a la Xina.

Les teories vinculen l?augment amb una combinació de patògens coneguts i els funcionaris insten a prendre precaucions a mesura que s?acosta l?hivern.

Els experts suggereixen que la naturalesa cíclica del micoplasma i la immunitat debilitada en els infants a causa de les restriccions de COVID-19 poden contribuir a augmentar.

1 de Desembre de 2023

ÍNDIA VEU AUGMENT DE CASOS DE 'PULMÓ BLANC' EN MITJÀ DEL SUBST GLOBAL

L'Índia ara es veu afectada per un preocupant augment de casos, fent-se ressò del brot de pneumònia del pulmó blanc a la Xina.

Els hospitals, especialment a Ranchi, estan lluitant per instal·lar més sales d'aïllament per gestionar aquesta afluència.

El Govern de l'Índia tampoc no vol córrer riscos i està reforçant la seva estratègia sanitària.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) segueix de prop aquests desenvolupaments, mentre que els CDC suggereixen que poden estar relacionats amb virus respiratoris comuns.

Tot i les garanties, la ràpida propagació i la incertesa estan provocant aprensió a tot el món, reflectint les fases inicials de la pandèmia de COVID-19 i generant preocupacions sobre una possible repetició d'una crisi sanitària mundial.

GRAN BRETANYA EN ALERTA PER NEUMONIA 'Misteriosa'

Els experts en salut adverteixen sobre un possible brot a la Gran Bretanya similar a la "misteriosa" pneumònia observada a la Xina.

Les autoritats de Beijing informen d'un fort augment de casos, especialment entre nens, cosa que genera nous temors de pandèmia.

La situació, atribuïda en part a les conseqüències del confinament, es podria reflectir al Regne Unit i en altres llocs, com Europa i els Estats Units.

Els hospitals a la Xina estan a punt del col·lapse a causa de l'allau de casos, cosa que va provocar una vigilància més gran per part dels CDC i l'OMS.

L'AUGMENT DEL VIRUS GREU DEL 'PULMÓ BLANC' PROVOCA UN BROT DE NEUMONIA INFANTIL A TOTS ELS EUA.

Els casos del misteriós "síndrome del pulmó blanc" estan augmentant a tot Estats Units i afecten especialment els nens.

S'han reportat brots al comtat de Warren, Ohio, ia East Longmeadow, Massachusetts.

Es creu que la causa és una combinació de malalties infeccioses com el virus respiratori sincitial (VRS), la influença, el Covid-19 i el Mycoplasma pneumoniae.

Informes de Beijing, la Xina i ara Dinamarca i els Països Baixos indiquen un augment global de casos, cosa que genera preocupació sobre una possible epidèmia.

SENADORS REPUBLICANS INSTEN L'ADMINISTRATIU A "CANCEL·LAR IMMEDIATAMENT ELS VIATGES" ENTRE EUA I LA XINA PER UNA "Misteriosa MALALTIA RESPIRATÒRIA"

ITÀLIA INFORMA PRIMERS CASOS DE MALALTIA CONTAGIOSA DEL 'PULMÓ BLANC' XINÈS

Pediatres: ?Que no s'estengui el pànic, antibiòtics només si els recepten?.

Després d'un brot a la Xina, s'han detectat casos als Estats Units, França, els Països Baixos i Dinamarca. Altres països com l'Índia, Hong Kong i Indonèsia han pres precaucions per evitar una propagació.

Itàlia ha notificat dos casos de pneumònia per micoplasma en nens.

Això es produeix quan els hospitals a la Xina estan aclaparats per l'allau de casos, cosa que va provocar una vigilància més gran per part dels CDC i l'OMS, i demanats als Estats Units perquè es prohibeixi viatjar a la Xina.

L'OMS, després de demanar explicacions a Pequín:

?Estem monitoritzant la situació a la Xina i, una vegada més, hem vist un augment general de les infeccions respiratòries agudes a causa de diversos patògens diferents, inclosa la influença, que està en augment. La pneumònia per micoplasma ha augmentat en els darrers dos mesos i ara sembla estar disminuint lleugerament?.

Maria Van Kerkhove, responsable tècnica de la pandèmia de Covid a l'OMS:

"Estem treballant amb les nostres xarxes clíniques i els metges que treballen a la Xina per comprendre millor la resistència als antibiòtics, que és un problema a tot el món".

S'estan fent comparacions entre aquest brot i les primeres etapes de la pandèmia de Covid-19.

CANADÀ ÉS EL PRÒXIM PAÍS A REPORTAR CASOS DEL MISTERIÓS BROTE DE PATÒGEN

L'avís de l'Hospital de Calgary revela quatre casos de ?malaltia del pulmó blanc?.

Això segueix un brot a la Xina, que va posar a prova els hospitals, i que es va estendre als EUA, França, els Països Baixos i Dinamarca.

S'han implementat precaucions a l'Índia, Hong Kong i Indonèsia, mentre els CDC i l'OMS es posen en alerta màxima i alguns funcionaris demanen una prohibició de viatjar a la Xina des dels Estats Units.

AQUÍ ESTAN TOTS ELS PAÏSOS AFECTATS I EN ALERTA PEL NOU BROT DE PATÒGEN MISTERÍS

 

 

EL REGNE UNIT AUGMENTA ELS CASOS DE LA MISTERIOSA MALALTIA DEL 'PULMÓ BLANC'

El Regne Unit experimenta un augment en els casos de pneumònia després d'un brot "misteriós" que afecta la Xina, els Estats Units i Europa.

Aquesta situació coincideix amb renovades mesures de bloqueig a la Xina, que recorden el brot de Covid, inclosa la reintroducció de màscares i el distanciament social.

Funcionaris de salut han confirmat que 49 nens a Gal·les van emmalaltir de pneumònia per micoplasma, una infecció respiratòria.

A més, un estudi indica que han sorgit 12 casos a Anglaterra.

Tot i que un augment d'infeccions és típic en aquest moment, Public Health Wales (PHW) assenyala que això marca l'augment més significatiu reportat des del 2020.

FRANÇA , EL PROPER PAÍS AMB INFORMES DEL BROTE MUNDIAL DE MALALTIA DEL 'PULMÓ BLANC'

Els informes de l'organisme de salut pública francès revelen un augment significatiu dels casos de pneumònia pediàtrica durant la tardor

Només la setmana passada es va registrar un augment del 36% a les visites mèdiques

La majoria d'aquestes infeccions s'atribueixen al bacteri Mycoplasma pneumoniae, cosa que ha atret l'atenció mundial, amb informes de brots a la Xina, els EUA i la UE.

NOU BROT DE NEUMONIA JA ES VA PROPAGAR A 11 ESTATS DELS EUA.

A mesura que el misteriós brot de pneumònia continua propagant-se per tota la Xina, 11 estats dels Estats Units es veuen afectats per la misteriosa malaltia respiratòria.

Fa tot just unes hores només era 1 Estat!

"L'augment és més notable a les regions Centre Sud, Sud-est, Muntanya i Costa Oest", van escriure els CDC al seu informe.

Segons les dades recopilades, els experts dels CDC prediuen que la temporada de virus respiratoris d'aquest any s'assemblarà molt a l'any passat.

Esperen que la temporada de grip, en particular, estigui dins del ?rang típic de gravetat?.

A mesura que aquesta misteriosa malaltia continua propagant-se per tot el món després d'un brot a la Xina, molts comencen a establir paral·lelismes amb els primers dies de la pandèmia de COVID-19.

Mapa de la propagaciˇ de la pneum˛nia del pulmˇ blanc

2 de desembre de 2023

Crisi del 'pulmó blanc': Misteriosa onada respiratòria colpeja Romania .

Romania s'enfronta ara a un augment del ?pulmó blanc?, una misteriosa infecció respiratòria.

Originària de la Xina i ara detectada en algunes parts d'Europa presenta símptomes semblants als de la grip, però segueix sense identificar-se.

La malaltia, que provoca un augment de les hospitalitzacions, és particularment greu quan es combina amb la grip, el VSR o el COVID.

La propagació a Holanda, França, Dinamarca, els Estats Units i Corea planteja preocupacions de salut mundial.

El Dr. Octavian Jurma parla sobre aquest enigma: "No s'han descobert nous bacteris, la naturalesa d'aquesta pneumònia és misteriosa".VÝdeo:Diari mèdic

Who

Newspaper: The sun (27 de Novembre 2023).

Reuters (28 de Novembre 2023).

DailyMail online (29 de novembre de 2023).

CIDRAP (Centre de Recerca i Política de Malalties Infeccioses) 30 de novembre 2023.

Financial Times ( 1 de Desembre de 2023).

CNN (2 de desembre de 2023).

 

Foto: Mario Nawfal


Productes relacionats


Opinions de Que sabem de la pneum˛nia del pulmˇ blanc que afecta nensArticles del Blog relacionats


 
En fer clic a 'accepteu totes les cookies', accepteu que les cookies sĺemmagatzemen al dispositiu per millorar la navegaciˇ del lloc, analitzar el seu ˙s i colĚlaborar amb els nostres estudis de mÓrqueting.
Configuraciˇ de Cookies
Acceptar totes les cookies

Centre de preferŔncia de la privadesa

Quan visiteu qualsevol lloc web, el mateix podria obtenir o guardar informaciˇ al vostre navegador, generalment mitjanšant l'˙s de cookies. Aquesta informaciˇ pot ser sobre vostŔ, les preferŔncies o el dispositiu, i s'usa principalment perquŔ el lloc funcioni segons el que s'esperava. En general, la informaciˇ no l'identifica directament, per˛ us pot proporcionar una experiŔncia web mÚs personalitzada. Ja que respectem el vostre dret a la privadesa, podeu escollir no permetre'ns utilitzar certes cookies. Feu clic a les capšaleres de cada categoria per saber-ne mÚs i canviar les nostres configuracions predeterminades. No obstant aix˛, el bloqueig d'alguns tipus de galetes pot afectar la vostra experiŔncia en el lloc i els serveis que podem oferir.

[PolÝtica de cookies] [MÚs informaciˇ]

Permetre-les totes


Gestionar les preferŔncies de consentiment

Galetes estrictament necessÓries Actives sempre

Aquestes cookies sˇn necessÓries perquŔ el lloc web funcioni i no es poden desactivar als nostres sistemes. Usualment estan configurades per respondre a accions fetes per vostŔ per rebre serveis, com ara ajustar les seves preferŔncies de privadesa, iniciar sessiˇ al lloc, o omplir formularis. Podeu configurar el vostre navegador per bloquejar o alertar la presŔncia d'aquestes galetes, per˛ algunes parts del lloc web no funcionaran. Aquestes galetes no guarden cap informaciˇ personal identificable.

Cookies de Rendiment

Aquestes cookies ens permeten comptar les visites i fonts de circulaciˇ per poder mesurar i millorar l'exercici del nostre lloc. Ens ajuden a saber quines pÓgines sˇn les mÚs o menys populars, i veure quantes persones visiten el lloc. Tota la informaciˇ que recullen aquestes galetes Ús agregada i, per tant, an˛nima. Si no permet aquestes galetes no sabrem quan va visitar el nostre lloc, i per tant no podrem saber quan el va visitar.

Galetes de Funcionalitat

Aquestes galetes permeten que el lloc ofereixi una millor funcionalitat i personalitzaciˇ. Poden ser establertes per nosaltres o per terceres parts els serveis de les quals hem afegit a les nostres pÓgines. Si no permet aquestes cookies, alguns dels nostres serveis no funcionaran correctament. TambÚ permet l'emmagatzematge relacionat amb la seguretat, com ara la funcionalitat d'autenticaciˇ, la prevenciˇ del frau i una altra protecciˇ de l'usuari.

Cookies dirigides

Aquestes cookies poden estar a tot el lloc web, colĚlocades pels nostres socis publicitaris. Aquests negocis poden utilitzar-les per crear un perfil dels vostres interessos i mostrar-vos anuncis rellevants en altres llocs. No emmagatzemen informaciˇ personal directament, sinˇ que es basen en la identificaciˇ ˙nica del vostre navegador i dispositiu d'accÚs a Internet. Si no permet aquestes galetes, tindrÓ menys publicitat dirigida.

Galetes de xarxes socials

Aquestes galetes estan configurades per una sŔrie de serveis de xarxes socials que hem afegit al lloc per permetre compartir el nostre contingut amb els seus amics i xarxes. Sˇn capašos de fer seguiment al vostre navegador a travÚs d'altres llocs i crear un perfil dels seus interessos. Aix˛ podrÓ modificar el contingut i els missatges que trobeu en altres pÓgines web que visiteu. Si no permet aquestes galetes no podrÓ veure o utilitzar aquestes eines per compartir.


Confirmar les meves preferŔncies

wait